fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació recolza a les cooperatives cítriques en la seua lluita contra el cotonet elevant a 100.000 euros la seua línia d’ajudes, el doble que en l’exercici anterior

La Diputació recolza a les cooperatives cítriques en la seua lluita contra el cotonet elevant a 100.000 euros la seua línia d’ajudes, el doble que en l’exercici anterior

El diputat titular de l’àrea d’Agricultura, Santi Pérez, ha visitat la Cooperativa de Catòlica Agrària de Vila-real per a conéixer el funcionament de l’insectari instal·lat en 2021 per a frenar aquesta plaga tan lesiva per a la citricultura castellonenca.

La Diputació de Castelló ha duplicat la partida pressupostària destinada a les cooperatives de caràcter citrícola de la província, invertint així un total de 100.000 euros amb l’objectiu de combatre al cotonet que tan lesiu resulta per a la citricultura castellonenca mitjançant el manteniment i la construcció de xicotetes instal·lacions d’insectaris. Per aquest motiu, el diputat provincial titular de l’àrea d’Agricultura, Santi Pérez, ha visitat la Cooperativa Catòlica Agrària, situada en el terme municipal de Vila-real, al costat de l’alcalde, José Benlloch, i ha conegut de primera mà l’estat d’aquestes xicotetes construccions que frenen el cotonet clàssic. També ha explicat a les cooperatives de la província que han assistit les bases d’aquesta reforçada línia d’ajudes.

Els insectaris són instal·lacions senzilles, econòmiques i molt eficaces, destinades a la multiplicació de l’insecte ‘Cryptolaemus montrouzieri’, un paràsit molt utilitzat pels citricultors valencians per a combatre el cotonet clàssic. A més de resultar molt eficaç, es tracta d’un tractament totalment ecològic i respectuós amb l’entorn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.