fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació reforçarà la divulgació de l’art rupestre com a motor de desenvolupament per a l’interior de la província

La Diputació reforçarà la divulgació de l’art rupestre com a motor de desenvolupament per a l’interior de la província

El Govern Provincial continuarà la política per realçar el patrimoni de la humanitat provincial després d’invertir 30.000 en 2016

La Diputació de Castelló reforçarà enguany la seua política de posada en valor i divulgació de l’art rupestre castellonenc per a potenciar el seu impacte sobre el teixit econòmic i social dels municipis de l’interior de la província. El vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha posat l’accent en el compromís adquirit pel Govern Provincial amb el patrimoni mundial de la humanitat que atresora la província “i les innombrables oportunitats socials, turístiques i econòmiques que li brinda als pobles de l’interior que amaguen en els seus termes municipals el llegat d’aquesta terra”.

Un compromís materialitzat en les més de 15 actuacions empreses des de l’administració provincial a l’hora de promocionar l’excel·lent patrimoni rupestre provincial. De fet, tal com ha destacat el vicepresident provincial, “al llarg del passat any vam escometre nombroses accions per a fer més accessibles les coves rupestres castellonenques i, amb elles, obrir un ampli ventall d’oportunitats econòmiques per als municipis de l’interior”.

Així, i després d’invertir al llarg de 2016 més de 30.000 euros, el Govern Provincial ha permès millorar els accessos a l’abric del Cingle de la Mola Remígia així com les coves rupestres de la Valltorta-Gasulla i les pintures rupestres de la Serra d’en Garceràn.

A més, dins d’aqueix treball de valorització de l’art rupestre, a la fi del passat any des de la Diputació es va impulsar un innovador projecte per a convertir la Cova dels Rossegadors, a la Pobla de Benifassà, en un espai on les persones amb algun grau de discapacitat visual puguen gaudir de l’art rupestre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.