fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 restaura 141 obres d’art de 20 municipis d’acord al seu comprom铆s de valoritzar el patrimoni de la prov铆ncia

La Diputaci贸 restaura 141 obres d’art de 20 municipis d’acord al seu comprom铆s de valoritzar el patrimoni de la prov铆ncia

El Govern Provincial ha concl貌s 2018 amb un ambici贸s treball de recuperaci贸 patrimonial i dinamitzaci贸 cultural dels pobles.

La Diputaci贸 de Castell贸 ha concl貌s 2017 amb un ambici贸s treball de recuperaci贸 patrimonial i dinamitzaci贸 cultural dels pobles en haver restaurat un total de 141 obres d’art de 20 municipis de la prov铆ncia. I 茅s que el Govern Provincial mant茅 en la cura, divulgaci贸 i visibilitzaci贸 del patrimoni hist貌ric i cultural castellonenc una via, no nom茅s de promoci贸 cultural i preservaci贸 dels valors castellonencs, sin贸 tamb茅 una via de desenvolupament i dinamitzaci贸 tur铆stica i cultural dels pobles de Castell贸, especialment en el cas dels municipis m茅s petits de l’interior.

El vicepresident de la Diputaci贸 i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “cuidar del nostre patrimoni 茅s garantir que deixem a les generacions esdevenidores all貌 que ens explica com hem estat des dels nostres or铆gens, amb tota l’estima que cada poble t茅 a totes expressions art铆stiques que s贸n testimoniatge de la seua traject貌ria hist貌rica. Per貌 a m茅s, 茅s posar en valor all貌 que ens fa 煤nics com a poble, este petit gran tresor que guarden tots i cadascun dels 135 municipis de la prov铆ncia i que contribueix a fer-los m茅s atractius per als visitants”.

De tot el treball realitzat pel Servei de Restauraci贸 de la Diputaci贸 durant l’any que acaba d’acabar, cal indicar que 17 de les obres restaurades s贸n escultures, tres s贸n pintures, 15 corresponen al Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni de Vilafam茅s (MACVAC), 15 treballs relacionats amb desenes de documents hist貌rics en paper, 71 peces arqueol貌giques, 18 peces t猫xtils , dues d’orfebreria i una digitalitzaci贸 que es correspon amb la imatge de la Verge de Lid贸n de Santa Mar铆a.

Leave a Reply

Your email address will not be published.