fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació senyalitza amb panells informatius Camins de Penyagolosa per a potenciar-los com a producte turístic

La Diputació senyalitza amb panells informatius Camins de Penyagolosa per a potenciar-los com a producte turístic

La col·locació de la senyalística en els 10 municipis i el Santuari de Sant Joan coincideix amb el final de les jornades al costat de l’UJI.

La Diputació de Castelló avança en el seu objectiu de fer de Camins de Penyagolosa un producte turístic per a dinamitzar els municipis de l’interior amb la instal·lació d’un total d’11 panells informatius amb tal que estes rutes queden en els pobles com un important recurs turístic durant tot l’any. La col·locació d’esta senyalística en els 10 municipis integrants de la candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO i un més situat en els voltants del Santuari de Sant Joan facilitarà el coneixement per part dels senderistes i visitants de la zona sobre el traçat d’estos itineraris, els seus principals valors naturals, arquitectònics i culturals.

Així ho ha pogut comprovar el vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicent Sales, en la seua visita al camí de Vilafermosa. “És un pas més en el nostre treball de posar en valor el patrimoni cultural i natural de la nostra província per a convertir-ho en un actiu generador de noves oportunitats per als nostres pobles. Qualsevol persona que s’acoste a un dels municipis integrants de Camins de Penyagolosa podrà conèixer amb estos panells el traçat d’estos itineraris, també espècies animals i vegetals endèmiques, masies, molins, font i llocs destacats dins de les rogacions medievals que encara perduren”.

Cal assenyalar que el disseny d’estos panells que ha instal·lat el Govern Provincial i l’elaboració de la informació que contenen han sigut desenvolupats pels tècnics de la Càtedra Diputació de Castelló de Centres Històrics i Itineraris Culturals de l’UJI i formen part de l’expedient de la candidatura.

A més, estos panells també inclouen mapes i dades tècniques de les senderes, com a temps de realització, altimetries, dificultat, recomanacions… i una sèrie de codis QR que enllacen a la pàgina web del projecte, on es podrà trobar major informació, àudios i també descarregar els ‘tracks’ per al seguiment dels camins amb GPS.

A més, Sales ha avançat que “este treball no cessa, i de cara al pròxim any, està previst començar amb la senyalització i treballs de manteniment dels camins per a seguir consolidant-los com un recurs per als pobles i garantint que la memòria patrimonial d’estes ancestrals vies perdura”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.