fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 subvenciona a 68 associacions culturals i taurines per a difondre i promocionar activitats de tota la prov铆ncia

La Diputaci贸 subvenciona a 68 associacions culturals i taurines per a difondre i promocionar activitats de tota la prov铆ncia

Pablo Roig: “Col路laborem per a mantenir vives unes tradicions que, a m茅s, s贸n un recurs tur铆stic que dinamitzen els pobles”.

La Diputaci贸 ha aprovat les subvencions encaminades a difondre les tradicions i l’organitzaci贸 de festejos taurins a trav茅s tant de publicacions, com a exposicions i altres activitats organitzades per associacions culturals i taurines. Gr脿cies a esta l铆nia aprovada ara, els diferents col路lectius podran dur a terme fins a 68 activitats en m茅s de 25 municipis de tota la prov铆ncia.

Aix铆 consta en la resoluci贸 de les ajudes, aprovada recentment, gr脿cies a la qual molts col路lectius podran difondre i fomentar tot tipus de publicacions i activitats que ajuden a difondre la tradici贸 taurina, com a element patrimonial, aix铆 com dinamitzador de l’economia local, especialment en moments com l’l’actual, en el qual s’intensifiquen les celebracions festives per tota la prov铆ncia. S贸n 9.296,73 euros els que el Govern Provincial distribuir脿 per a ajudar a la celebraci贸 d’activitats taurines.

Com destaca el diputat responsable de l’Escola Taurina, Pablo Roig, “estos dies estem comprovant com la tradici贸 taurina omple els carrers dels pobles castellonencs i que 茅s un important s铆mbol de les tradicions d’este territori. Per a莽貌 茅s fonamental que el Govern Provincial col路labore per a mantenir vives estes tradicions que, a m茅s, s’han convertit en un recurs tur铆stic de primer nivell que dinamitza el municipi i afavoreix el teixit econ貌mic local. Per a莽貌, des del Govern Provincial volem ajudar a finan莽ar i impulsar tot este tipus de celebracions, aix铆 com la seua difusi贸”.

No en va, Roig ha ressenyat que este nou impuls econ貌mic s’enquadra dins de la “ferma intenci贸 d’este Govern Provincial de mantenir-se ferm en la defensa de la taurom脿quia i els bous al carrer com a element indissociable a la nostra hist貌ria i la nostra tradici贸. Els ajuntaments, penyes i associacions que impulsen aquells festejos taurins que complementen els programes culturals i festius dels nostres pobles sempre comptaran amb el bra莽 tendit de la Diputaci贸, perqu猫 s贸n els garants d’uns festejos que formen part intr铆nseca de la nostra prov铆ncia”.

Cal tenir en compte que la Diputaci贸 tamb茅 ha aprovat les ajudes directes per a l’organitzaci贸 d’esdeveniments taurins, que est脿 afavorint la celebraci贸 de 114 activitats en m茅s de 50 municipis de tota la prov铆ncia de Castell贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.