fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació subvenciona les principals festes d’interès turístic de la província per a fer-les més grans

La Diputació subvenciona les principals festes d’interès turístic de la província per a fer-les més grans

Finança fins al 50% de la inversió sol·licitada per al Sexenni, l’Entrada de Bous, la Santantonà o el Carnestoltes, entre altres.

La Diputació de Castelló ha ampliat aprovat la nova línia de subvencions per a potenciar tant la qualitat com l’assistència de visitants a les festes declarades d’interès turístic de tota la província. Gràcies a estes inversions les principals celebracions de la província poden multiplicar les oportunitats i el benefici econòmic que generen en els municipis.

En 2018 la inversió ascendeix fins a quasi 80.000 euros perquè els diferents municipis puguen potenciar les activitats per a atraure a milers de visitants durant les diferents celebracions i ha sigut aprovada en la Comissió Permanent del Patronat Provincial de Turisme, celebrada recentment. Entre els 18 municipis que han obtingut estes ajudes, destaquen per la seua importància l’Entrada de Bous i Cavalls de Sogorb, el Sexenni de Morella, la Festa de la Carxofa de Benicarló, el Carnestoltes de Vinaròs, el Dia de les Paelles de Benicàssim o les festes de la Magdalena de Castelló de la Plana.

El vicepresident i diputat responsable de Turisme, Andrés Martínez, ha assegurat que “les festes que se celebren en els pobles de tota la província són un ric patrimoni a cuidar no solament pel seu valor de tradició i orgull, sinó perquè són una font d’oportunitats”.

Martínez ha destacat que estes ajudes “permeten també desestacionalitzar el turisme i fer-ho una oportunitat econòmica i laboral per als pobles durant tot l’any. A més, les tendències turístiques exigeixen la promoció d’un turisme d’experiència i de sensacions, ja que els visitants no solament volen estar, sinó també fer. Hi ha molta gent que decideix la seua destinació en funció de les festes i les activitats complementàries”.

En eixe sentit, Martínez ha destacat que “contribuïm, per tant, al fet que els pobles generen este turisme d’experiències que convide al fet que més persones ens visiten més vegades durant tot l’any. És la mateixa adreça que estem prenent amb el turisme gràcies a Castelló Escenari Esportiu, a Castelló Ruta de Sabor o amb la programació de “L’Estiu de la teua Vida” que enguany està portant desenes de milers de turistes a tots els racons de la província”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.