fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Domus Baebia de Sagunt inicia el nou curs 2019-2020 amb les llistes d’alumnes completes

La Domus Baebia de Sagunt inicia el nou curs 2019-2020 amb les llistes d’alumnes completes

En total s’impartixen 18 tallers de diferents modalitats, com el de circ que és novetat enguany.

Este dimecres va tenir lloc l’inici oficial del curs 2019-2020 de la Domus Baebia, en el qual es van presentar les dades sobre l’oferta formativa d’enguany sobre la cultura i diferents aspectes de la vida i la societat en l’època romana. En total són 18 els tallers que s’impartixen en la Domus, i enguany la novetat és el taller de circ. Cal recordar que la Domus Baebia, gestionada per la Conselleria, l’Ajuntament de Sagunt i l’Associació Ludere et Discere, va partir en els seus inicis amb 12 modalitats a les quals cada any s’han anat afegint noves matèries.

Un aspecte que destacar són les inscripcions que estan completes des del moment inicial, per la qual cosa un any més la Domus Baebia ha aconseguit completar el seu aforament des de la primera setmana en la qual es van obrir les inscripcions el passat 9 de setembre. En total seran 115 centres els que passen per les instal·lacions de la Domus, i la majoria d’ells provenen de València, Castelló i Alacant, però també d’altres llocs com Múrcia o Madrid. Entre els alumnes estrangers i erasmus, cal destacar la presència de lituans, holandesos, portuguesos, italians i francesos, la qual cosa convertix a la Domus Baebia en tot un referent mundial de la cultura clàssica, segons el president de Ludere et Discere, Enrique Martínez.

Cal destacar que la Domus Baebia és una experiència didàctica única a Espanya que rep cada dia 50 alumnes fixos procedents de centres públics, privats i concertats de dins i fora de la Comunitat Valenciana, sent 100 alumnes quan es realitzen itineraris en altres espais com la Domus dels Peixos, la Via del Pòrtic o el Teatre Romà, entre d’altres. La majoria dels alumnes que participen en els tallers són de l’ESO i de Batxillerat, encara que també hi ha un grup de primària de col·legis del municipi. A més d’esta funció formativa, la Domus Baebia també oferix assessorament a qui ho necessite, dies d’obertura al públic o altres dies d’esdeveniments especials, com el Dia de la Romanitat.

La Domus Baebia seguix la filosofia de “prohibit no tocar”, compta amb reproduccions d’elements d’època romana i té nombrosos tallers de ceràmica, indumentària, mosaics, cosmètica, etc. A més, es realitzen itineraris pels principals monuments de la ciutat. Normalment, els tallers es programen per als matins i els recorreguts a les vesprades.

A este acte de presentació del curs, que s’ha desenvolupat a l’aula didàctica de la Domus Baebia, ha assistit la directora general d’Innovació Educativa i Ordenació de la Generalitat Valenciana, Margarida Castellano; l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el regidor d’Educació, José Manuel Tarazona, i el president de Ludere et Discere, Enrique Martínez.

La directora general d’Innovació Educativa i Ordenació assegura que des de Conselleria donen suport a este projecte de la Domus Baebia i a l’objectiu prioritari d’acostar la cultura clàssica de manera atractiva a tot l’alumnat dels centres educatius del nostre territori. “Este espai que ens envolta de motivació cultural destil·la passió pel món clàssic i denota que les persones que ho fan possible estan totalment compromeses amb la cultura en majúscules i que han trobat la complicitat a l’ajuntament, l’administració educativa i sobretot la complicitat de tot un poble i del CEFIRE”, ha expressat Margarida Castellano, qui a més afig que, després d’11 cursos funcionant i més de 10.000 alumnes assistents, els resultats són excel·lents i la Domus destaca per la seua qualitat i el prestigi que ha guanyat este projecte.

L’alcalde de Sagunt ha destacat la col·laboració que existix entre les diferents administracions i entre el teixit associatiu, la qual cosa fan d’este “un projecte molt interessant que, encara que semble xicotet, estem parlant de tot un referent internacional en termes de cultura clàssica, didàctica i innovació pedagògica, i és alguna cosa que des de l’Ajuntament valorem molt perquè ajuda a posicionar a la ciutat com un producte únic. La Domus Baebia forma part d’una estratègia de ciutat que ens fa tindre un bon posicionament remarcant la nostra història, el nostre patrimoni i les ganes que té la gent que es conega la realitat de la ciutat, d’on venim i cap a on anem. És un projecte molt potent que també ajuda a la nostra societat en termes econòmics i turístics, perquè ens dóna a conéixer a molta gent”.

En este sentit, Darío Moreno ha destacat que, encara que és un projecte ja consolidat, és necessari que des de les administracions es continue apostant per açò. “Per part nostra ja estem parlant del projecte d’ampliació de la Domus Baebia. És un acord que nosaltres volem reactivar i que es duga a terme, per la qual cosa el compromís de l’Ajuntament és ferm tant en termes de recursos com en difusió i ajuda de qualsevol altre tipus. Hem d’estar tots a l’una, seguir amb l’alineació que s’ha seguit fins ara i que ha permés que el projecte enlaire i aconseguixca tot el seu potencial”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.