fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Domus Baebia de Sagunt inicia el nou curs 2019-2020 amb les llistes d’alumnes completes

La Domus Baebia de Sagunt inicia el nou curs 2019-2020 amb les llistes d’alumnes completes

En total s’impartixen 18 tallers de diferents modalitats, com el de circ que 茅s novetat enguany.

Este dimecres va tenir lloc l’inici oficial del curs 2019-2020 de la Domus Baebia, en el qual es van presentar les dades sobre l’oferta formativa d’enguany sobre la cultura i diferents aspectes de la vida i la societat en l’猫poca romana. En total s贸n 18 els tallers que s’impartixen en la Domus, i enguany la novetat 茅s el taller de circ. Cal recordar que la Domus Baebia, gestionada per la Conselleria, l’Ajuntament de Sagunt i l’Associaci贸 Ludere et Discere, va partir en els seus inicis amb 12 modalitats a les quals cada any s’han anat afegint noves mat猫ries.

Un aspecte que destacar s贸n les inscripcions que estan completes des del moment inicial, per la qual cosa un any m茅s la Domus Baebia ha aconseguit completar el seu aforament des de la primera setmana en la qual es van obrir les inscripcions el passat 9 de setembre. En total seran 115 centres els que passen per les instal路lacions de la Domus, i la majoria d’ells provenen de Val猫ncia, Castell贸 i Alacant, per貌 tamb茅 d’altres llocs com M煤rcia o Madrid. Entre els alumnes estrangers i erasmus, cal destacar la pres猫ncia de lituans, holandesos, portuguesos, italians i francesos, la qual cosa convertix a la Domus Baebia en tot un referent mundial de la cultura cl脿ssica, segons el president de Ludere et Discere, Enrique Mart铆nez.

Cal destacar que la Domus Baebia 茅s una experi猫ncia did脿ctica 煤nica a Espanya que rep cada dia 50 alumnes fixos procedents de centres p煤blics, privats i concertats de dins i fora de la Comunitat Valenciana, sent 100 alumnes quan es realitzen itineraris en altres espais com la Domus dels Peixos, la Via del P貌rtic o el Teatre Rom脿, entre d’altres. La majoria dels alumnes que participen en els tallers s贸n de l’ESO i de Batxillerat, encara que tamb茅 hi ha un grup de prim脿ria de col路legis del municipi. A m茅s d’esta funci贸 formativa, la Domus Baebia tamb茅 oferix assessorament a qui ho necessite, dies d’obertura al p煤blic o altres dies d’esdeveniments especials, com el Dia de la Romanitat.

La Domus Baebia seguix la filosofia de “prohibit no tocar”, compta amb reproduccions d’elements d’猫poca romana i t茅 nombrosos tallers de cer脿mica, indument脿ria, mosaics, cosm猫tica, etc. A m茅s, es realitzen itineraris pels principals monuments de la ciutat. Normalment, els tallers es programen per als matins i els recorreguts a les vesprades.

A este acte de presentaci贸 del curs, que s’ha desenvolupat a l’aula did脿ctica de la Domus Baebia, ha assistit la directora general d’Innovaci贸 Educativa i Ordenaci贸 de la Generalitat Valenciana, Margarida Castellano; l’alcalde de Sagunt, Dar铆o Moreno; el regidor d’Educaci贸, Jos茅 Manuel Tarazona, i el president de Ludere et Discere, Enrique Mart铆nez.

La directora general d’Innovaci贸 Educativa i Ordenaci贸 assegura que des de Conselleria donen suport a este projecte de la Domus Baebia i a l’objectiu prioritari d’acostar la cultura cl脿ssica de manera atractiva a tot l’alumnat dels centres educatius del nostre territori. “Este espai que ens envolta de motivaci贸 cultural destil路la passi贸 pel m贸n cl脿ssic i denota que les persones que ho fan possible estan totalment compromeses amb la cultura en maj煤scules i que han trobat la complicitat a l’ajuntament, l’administraci贸 educativa i sobretot la complicitat de tot un poble i del CEFIRE”, ha expressat Margarida Castellano, qui a m茅s afig que, despr茅s d’11 cursos funcionant i m茅s de 10.000 alumnes assistents, els resultats s贸n excel路lents i la Domus destaca per la seua qualitat i el prestigi que ha guanyat este projecte.

L’alcalde de Sagunt ha destacat la col路laboraci贸 que existix entre les diferents administracions i entre el teixit associatiu, la qual cosa fan d’este “un projecte molt interessant que, encara que semble xicotet, estem parlant de tot un referent internacional en termes de cultura cl脿ssica, did脿ctica i innovaci贸 pedag貌gica, i 茅s alguna cosa que des de l’Ajuntament valorem molt perqu猫 ajuda a posicionar a la ciutat com un producte 煤nic. La Domus Baebia forma part d’una estrat猫gia de ciutat que ens fa tindre un bon posicionament remarcant la nostra hist貌ria, el nostre patrimoni i les ganes que t茅 la gent que es conega la realitat de la ciutat, d’on venim i cap a on anem. 脡s un projecte molt potent que tamb茅 ajuda a la nostra societat en termes econ貌mics i tur铆stics, perqu猫 ens d贸na a con茅ixer a molta gent”.

En este sentit, Dar铆o Moreno ha destacat que, encara que 茅s un projecte ja consolidat, 茅s necessari que des de les administracions es continue apostant per a莽貌. “Per part nostra ja estem parlant del projecte d’ampliaci贸 de la Domus Baebia. 脡s un acord que nosaltres volem reactivar i que es duga a terme, per la qual cosa el comprom铆s de l’Ajuntament 茅s ferm tant en termes de recursos com en difusi贸 i ajuda de qualsevol altre tipus. Hem d’estar tots a l’una, seguir amb l’alineaci贸 que s’ha seguit fins ara i que ha perm茅s que el projecte enlaire i aconseguixca tot el seu potencial”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.