fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La dona serà protagonista en la nova edició de les Jornades de la Memòria Històrica 2017 de Vinarós

La dona serà protagonista en la nova edició de les Jornades de la Memòria Històrica 2017 de Vinarós

S’han programat un total de 10 activitats, entre elles, xerrades, projeccions, exposicions, visites guiades i actes en record de les víctimes del franquisme i dels camps d’extermini nazis

“La dona a la Guerra Civil. Revolucionària, activista, treballadora i mare”. Amb aquest lema s’ha presentat aquest matí el cartell i la programació d’actes de la nova edició de les Jornades de la Memòria Històrica, que es duran a terme a Vinaròs entre el 8 d’abril i el dia 11 de maig de 2017.

El regidor de Cultura, Marc Albella, ha explicat que “aquest any hem volgut que la dona sigui protagonista, de manera que la majoria de les 10 activitats programades, com xerrades i exposicions, giren entorn de ella”.

Aquestes es complementaran amb altres actes relacionats amb la memòria històrica, com la III trobada d’investigadors de la Guerra Civil, el 8 d’abril, a Traiguera, o la presentació del Fons Fotogràfic i Documental de Sant Miquel dels Reis, a càrrec d’Antonio Arnau, el 20 d’abril a les 20:00 hores, a l’Auditori Carles Santos de la Fundació Caixa Vinaròs.

A més s’ha volgut potenciar l’ús del Vinalab com a espai per a les ponències, que tindran lloc a les 19:30 hores a la sala d’actes d’aquest centre de coneixement, el divendres 21 d’abril, el dijous 27 i el dijous 4 de maig; també hi haurà una projecció del documental “Les mestres de la república”, a la mateixa hora del divendres 28 d’abril.

Al Cementiri Municipal hi haurà dos actes en record a les víctimes del franquisme i en homenatge a les víctimes dels camps d’extermini nazis. Seran el diumenge 16 d’abril, a les 10:30 hores, i el divendres 5 de maig, a les 18:00 hores, respectivament.

Finalment, el 29 d’abril es realitzarà una visita guiada pels búnquers de la Guerra Civil a Vinaròs, a les 11:00 hores, amb sortida des de la platja del Clot, mentre que a l’Auditori Municipal s’inaugurarà el 2 de maig a les 19:00 hores, l’exposició de cartells “La dona com a reclam propagandístic de la Guerra Civil”, que es podrà veure fins al 11 de maig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.