fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La família Arenós cedeix un miler de peces al Museu del Joguet d’Almassora durant quatre anys

La família Arenós cedeix un miler de peces al Museu del Joguet d’Almassora durant quatre anys

La propietària de la col·lecció i l’Ajuntament signen el conveni.

La família Arenós-Agut ha cedit un miler de peces de la seua col·lecció al Museu del Joguet d’Almassora durant quatre anys amb la possibilitat de prorrogar el préstec quatre anys més després de la signatura de l’acord entre els propietaris i l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí. La col·lecció quedarà exposada en la primera planta de l’edifici del Mercat Central, les obres del qual i condicionament estan llests per a l’arribada de les peces.

La comissària de l’exposició, María Arenós Agut, i els propietaris de la mateixa amb l’ajuda, si ho sol·liciten, de personal municipal, seran els únics que s’encarregaran de realitzar tots els canvis pertinents amb la finalitat de salvaguardar el màxim possible la col·lecció en general i qualsevol alteració en algun objecte. L’obertura i tancament del local, així com la gestió d’accés al mateix, seran de responsabilitat municipal.

Tal com figura en l’acord, la sala ha de requerir unes instal·lacions bàsiques amb la finalitat de salvaguardar tota la col·lecció i unes mesures de seguretat passiva i activa que controlaran tota la col·lecció: vitrines de cristall tancades, doble porta d’accés exterior, alarma, sistemes contra incendis i, a més, compta amb un segur per a cobrir danys o robatoris. Totes les despeses derivades de l’explotació seran satisfets íntegrament per l’Ajuntament d’Almassora.
“És un pas més per a la mudança definitiva de la col·lecció des de l’edifici La Murà a l’Espai Mercat, una sala totalment accessible i en el centre d’Almassora per a afavorir l’arribada de visitants”, en paraules de la regidora de Cultura, Isladis Falcó. L’edil ha recordat que el Museu del Joguet d’Almassora es convertirà en un referent de la Comunitat Valenciana i atraurà “a un públic molt divers, no únicament infantil”.

La família propietària de la col·lecció tindrà el dret d’organitzar visites guiades al museu i esdeveniments o activitats relacionades amb l’activitat museística, per iniciativa pròpia, prèvia comunicació al consistori. La col·lecció de joguets exposats o part d’ella no podrà ser traslladada com a exposició temporal, llevat que així s’acorde expressament pels cedents, substituint-se els joguets a traslladar per uns altres de la col·lecció de l’associació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.