fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La FEMP aprovar脿 una ordenan莽a per a regular la seguretat de les cavalcades a iniciativa de l’Ajuntament de Castell贸

La FEMP aprovar脿 una ordenan莽a per a regular la seguretat de les cavalcades a iniciativa de l’Ajuntament de Castell贸

La Comissi贸 de Seguretat i Conviv猫ncia Ciutadana de la Federaci贸, que presideix l’alcaldessa Amparo Marco, ha estudiat les conclusions de la jornada t猫cnica celebrada en la nostra ciutat.

L’intendent cap de la Policia Local de Castell贸, Jos茅 Luis Carque, i el responsable de Protecci贸 Civil de l’Ajuntament de Castell贸, Antonio Costa, han presentat avui davant la Comissi贸 de Seguretat i Conviv猫ncia Ciutadana de la Federaci贸 Espanyola de Municipis i Prov铆ncies (FEMP) les conclusions de les jornades t猫cniques sobre la seguretat de les cavalcades, que es van celebrar el passat mes en la nostra ciutat

En la comissi贸, que avui ha presidit l’alcalde d’Albacete, Javier Cuenca, en substituci贸 de l’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, per trobar-se aquesta de baixa, s’han estudiat les recomanacions de seguretat proposades en les jornades celebrades en la nostra ciutat i s’ha anunciat que, sobre la base d’elles, s’elaborar脿 una ordenan莽a tipus amb l’objectiu de tenir-la aprovada durant 2017. Aix铆 mateix, es redactar脿 una guia t猫cnica, que substituir脿 al dec脿leg elaborat en 2013 per la FEMP, desenvolupant tots els seus apartats i acumulant el coneixement compartit i acumulat en aquests anys. En aquest sentit, la nova ordenan莽a inclour脿 recomanacions sobre els seg眉ents aspectes: coordinaci贸, conscienciaci贸, autoprotecci贸, itinerari, participants, acompanyants, conductor, comunicacions i seguretat jur铆dica.

En la seua intervenci贸, els representants de Castell贸 han destacat la singularitat d’aquest tipus d’esdeveniments, que reuneixen p煤blic infantil i familiar, i el seu arrelament en el nostre territori, sobretot en el cas de la Cavalcada de Reis, que se celebra, simult脿niament, en milers de municipis d’Espanya. Aix铆 mateix han explicat que 茅s necessari que la normativa que s’elabore siga d’utilitat, tant per a les cavalcades de grans ciutats, amb tots els serveis i recursos amb els quals conten, com per a les cavalcades menors, en poblacions m茅s xicotetes, els mitjans de les quals i recursos s贸n menors.

Des de l’equip de govern, el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, ha subratllat “la import脿ncia d’avan莽ar perqu猫 aquests esdeveniments que concentren a milers de persones siguen el m茅s segurs possible” i s’ha mostrat satisfet “que siga Castell贸 la ciutat que lidere aquest avan莽”. Finalment, Lorenzo ha agra茂t el magn铆fic treball realitzat des de l’脌rea de Seguretat i Emerg猫ncies de l’Ajuntament de Castell贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.