Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La formació pràctica i la innovació centren les ‘II Jornades Educatives: Fem Escola, Fem Ciutat’ de la Vall d’Uixó

La formació pràctica i la innovació centren les ‘II Jornades Educatives: Fem Escola, Fem Ciutat’ de la Vall d’Uixó

Una de les ponències avança el projecte de camins escolars segurs que es començarà a implantar a partir del 22 de setembre.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha inaugurat les II Jornades Educatives: Fem Escola, Fem Ciutat, en les quals s’han inscrit 400 persones entre docents, estudiants i públic en general. La regidora d’Educació, Carmen García, i el director territorial d’Educació, Robert Roig, han sigut els encarregats d’obrir esta edició en la qual s’ha apostat per la formació a través de tallers pràctics sobre gamificació i aprenentatge basat en el joc, tècniques per a pronunciar millor i ús del teatre com a transformador social.

Els assistents també han pogut gaudir de les ponències APS com a eina de transformació social a càrrec de Roser Batlle i Ciutats per a les xiquetes i xiquets: rutes segures per a anar a l’escola de Raquel Navas. Precisament la regidora ha donat a conèixer que a partir del 22 de setembre es començarà a implantar en els 12 col·legis públics del municipi el projecte europeu Stars, amb l’objectiu que “els escolars puguen anar al col·legi caminant, en patinet o amb bicicleta amb seguretat”.

Estes jornades s’emmarquen dins del projecte de Ciutat Educadora i de l’aposta per la innovació educativa per a “formar una ciutadania crítica, responsable i compromesa”. Per a açò s’estan impulsant en tots els centres educatius accions “d’aprenentatge-servei com a eina de transformació social”. Com a exemple cal recordar els obstacles del parc de gossos que van construir els alumnes de l’IES Honori Garcia, les activitats de Design For Change o la transformació dels patis.

La programació continuarà dissabte 9 de setembre, amb la conferència a càrrec dels representants dels CEIP La Llancuna (Barcelona) i Princesa d’Asturies (Elx) que destaquen per haver implantat projectes innovadors. I Elena Duc tancarà la trobada amb la ponència Violència zero. També dins de l’àmbit educatiu, es lliuraran els premis a l’excel·lència acadèmica del passat curs en el Palau de Vivel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.