fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Generalitat adapta els trens de Metrovalencia per a millorar l’accessibilitat a les persones amb mobilitat redu茂da

La Generalitat adapta els trens de Metrovalencia per a millorar l’accessibilitat a les persones amb mobilitat redu茂da

Les actuacions previstes compten amb un pressupost de 3.206.500 euros, IVA incl貌s, i una execuci贸 de termini de 25 mesos.

La Generalitat, a trav茅s de聽Ferrocarrils聽de la Generalitat Valenciana (FGV), est脿 executant els treballs per a completar l’adaptaci贸 de les 62 unitats de metre que circulen per la xarxa de聽Metrovalencia, segons el recollit en el Reial decret 1544/2007 de 23 de novembre, en el qual es regulen les condicions b脿siques d’accessibilitat i no discriminaci贸 per a l’acc茅s i utilitzaci贸 de les maneres de transport per a persones amb discapacitat.

Les modificacions previstes en aquests 62 trens afecten elements mec脿nics i al programari de portes. Amb aquesta intervenci贸 s’est脿 incorporant en les primeres portes del tren, les m茅s pr貌ximes, un polsador accessible, en altura i manera d’actuar sobre ell, per a facilitar l’acc茅s a les Persones de Mobilitat Redu茂da (PMR), tant a l’interior com en l’exterior del tren.

Al seu torn, es realitzaran modificacions en el programari perqu猫 el maquinista pugui, en cas necessari, obrir directament la porta de servei m茅s pr貌xima a la cabina. De la mateixa manera, s’est脿 instal路lant en totes les portes dispositius sonors i lluminosos d’advertiment de portes, conforme els requisits d’accessibilitat per a informar de l’habilitaci贸 l’obertura, el tancament i en cas necessari el bloqueig.

Aquests treballs compten amb un pressupost de 3.206.500 euros, IVA incl貌s, i els realitza聽Stadler聽Rail聽Group聽Val猫ncia,聽SAU. El termini d’execuci贸 per a incorporar aquestes modificacions s’ha establert en 25 mesos.

Els trens de les tres s猫ries 4300 es van fabricar entre 2005 i 2012 amb diferents mesures d’accessibilitat, en funci贸 de la legislaci贸 en vigor que estava en proc茅s de desenvolupament. Amb aquesta actuaci贸, els criteris d’accessibilitat s’incorporen en uns trens i s’unifiquen en uns altres millorant-se el ja realitzat.

En els 煤ltims anys, FGV ha anat introduint millores en aquests mateix trens com la senyalitzaci贸 de portes perqu猫 tinguin un alt contrast interior i exterior crom脿tic amb la resta del vehicle per a afavorir la seva visibilitat.

Tamb茅 s’han eliminat els seients abatibles que existien en la zona habilitada per a les cadires de rodes i se li han realitzat millores en aquesta zona, instal路lant les espatlleres embuatades de protecci贸 de les Persones de Mobilitat Redu茂da (PMR), i una escombri-agafador amb polsador sensitiu de sol路licitud de parada, espec铆fic per a聽PMR

En aquests moments nom茅s la 3a s猫rie (22 unitats) disposa d’avisadors lluminosos i ac煤stics interiors i exteriors, a les seves portes, per a facilitar la localitzaci贸 i indicar si s’estan obrint o tancant. Amb aquesta actuaci贸 s’unifiquen i milloren els criteris en totes les unitats de la s猫rie, donant compliment a les normes actuals d’accessibilitat.

Els trens de la s猫rie 4300 de聽Metrovalencia聽tamb茅 disposen d’un sistema de megafonia exterior que anuncia la l铆nia de metro en la qual estan prestant servei i la seva destinaci贸 en cada estaci贸 o baixador pels quals circulen diferents l铆nies, a fi de facilitar informaci贸 a persones cegues o dificultats de visi贸. Aquesta millora complementa als missatges emesos a l’interior dels trens, en els quals es recorda en quina estaci贸 o baixador es troba en un moment donat i la destinaci贸 del tren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.