fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Generalitat destinarà 5,6 milions d’euros al manteniment d’estacions i edificis de Metrovalència

La Generalitat destinarà 5,6 milions d’euros al manteniment d’estacions i edificis de Metrovalència

El treball preventiu, correctiu i les obres accessòries garantiran la conservació de les instal·lacions.

La Generalitat destinarà 5,6 milions d’euros al manteniment preventiu, correctiu i obres accessòries de les 138 estacions, baixadors i parades i els 42 edificis tècnics i administratius de Metrovalència, a fi de garantir la conservació d’estes instal·lacions a la província de València.

Per a això, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat el procés de licitació d’un futur contracte per tres anualitats, en el qual estan recollides dues possibles pròrrogues anuals.

Es tracta d’executar un pla de manteniment destinant els recursos necessaris a la conservació dels edificis, alhora que es resolen xicotets desperfectes que sorgeixen en el dia a dia en una xarxa de 156 quilòmetres de longitud.

A més, el futur contractista haurà de reparar aquells desperfectes que excedisquen del manteniment ordinari, tals com vandalismes, despreniments, trencaments greus o rehabilitacions. Quant a les obres accessòries, es dedicarà un import a l’execució de xicotets treballs i reformes, enfocades a assegurar l’habitabilitat de les estades o a corregir certs aspectes funcionals o estructurals d’estes.

El contracte té en compte el manteniment de la futura Línia 10 i un Servei d’Atenció 24 hores per a avaries urgents en tota la xarxa.

Les instal·lacions objecte del contracte són les estacions de superfície i baixadors del metre, incloent-hi els edificis (locals tècnics i magatzems, entre altres) on n’hi haja, andanes, accessos, mobiliari urbà, closos, aparcaments, jardins i tots aquells elements propietat d’FGV.

També s’inclouen les estacions subterrànies, amb tots els elements estructurals i arquitectònics que constitueixen els accessos des de superfície, vestíbuls, andanes i quarts tècnics o destinats a personal, a excepció de la via i els túnels, el manteniment dels quals pertanyen a un altre contracte, i les parades de tramvia, amb tots els elements existents entre els extrems d’andanes, incloses rampes d’accés als mateixos i el mobiliari urbà existent en ells.

Finalment, s’incorporen al contracte els edificis tècnics destinats a contenir instal·lacions de subestacions elèctriques o enclavaments ferroviaris o tramviaris, així com els seus recintes i accessos, i els edificis administratius i de serveis, tallers, cotxeres i edificis tècnics existents en els complexos de València Sud, Machado i Tarongers, l’antiga estació de Palmaret i els antics Tallers de Torrent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.