fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Generalitat encarrega la construcció de tres hospitals de campanya amb capacitat per a 1.100 llits a València, Alacant i Castelló per a atendre l’emergència del coronavirus

La Generalitat encarrega la construcció de tres hospitals de campanya amb capacitat per a 1.100 llits a València, Alacant i Castelló per a atendre l’emergència del coronavirus

El president de la Generalitat avança que les instal·lacions permetran habilitar 500 nous llits a València, 400 a Alacant i 200 a Castelló.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat este dijous la contractació de la construcció de tres hospitals de campanya, un en cada capital de província, amb capacitat per a 1.100 llits en total, de les quals 500 llits estaran ja disponibles en 15 dies, per si resultaren necessàries per a fer front a l’emergència sanitària del coronavirus.

El responsable del Consell ha realitzat estes declaracions després de mantenir en el Palau de la Generalitat, acompanyat del conseller de Política Territorial, Arcadi España, una reunió per videoconferència amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per a analitzar la situació de l’atenció sanitària en la Comunitat Valenciana.

Els tres hospitals de campanya, que se situaran al costat d’hospitals de referència en les tres capitals de província, suposaran un increment de 1.100 nous llits al sistema hospitalari, que es distribuiran de la següent forma: 500 a València, 400 a Alacant i 200 a Castelló. La meitat d’estos llits estaran disponibles en un termini de 15 dies.

Tal com ha avançat, la Generalitat, a través de la Conselleria de Justícia, ha contractat la construcció d’estos hospitals de campanya, una mesura l’objectiu de la qual és “dotar de la màxima seguretat a tot el sistema sanitari valencià”. “Fins al moment, els recursos són suficients per a atendre la demanda assistencial, però cal tindre planificats tots els escenaris per a anticipar-nos a les necessitats”, ha assegurat.

El president ha afegit que la Generalitat “està treballant per a posar tots els mitjans necessaris” amb la finalitat d’anticipar-se “a qualsevol situació que poguera presentar-se” davant un previsible increment de la pressió assistencial.

A més, s’està negociant amb el sector hoteler i ja s’han tancat els dos primers acords per a comptar amb sengles hotels a València i a Alacant, per a atendre pacients afectats pel coronavirus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.