fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Generalitat encarrega la construcci贸 de tres hospitals de campanya amb capacitat per a 1.100 llits a Val猫ncia, Alacant i Castell贸 per a atendre l’emerg猫ncia del coronavirus

La Generalitat encarrega la construcci贸 de tres hospitals de campanya amb capacitat per a 1.100 llits a Val猫ncia, Alacant i Castell贸 per a atendre l’emerg猫ncia del coronavirus

El president de la Generalitat avan莽a que les instal路lacions permetran habilitar 500 nous llits a Val猫ncia, 400 a Alacant i 200 a Castell贸.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat este dijous la contractaci贸 de la construcci贸 de tres hospitals de campanya, un en cada capital de prov铆ncia, amb capacitat per a 1.100 llits en total, de les quals 500 llits estaran ja disponibles en 15 dies, per si resultaren necess脿ries per a fer front a l’emerg猫ncia sanit脿ria del coronavirus.

El responsable del Consell ha realitzat estes declaracions despr茅s de mantenir en el Palau de la Generalitat, acompanyat del conseller de Pol铆tica Territorial, Arcadi Espa帽a, una reuni贸 per videoconfer猫ncia amb la consellera de Sanitat Universal i Salut P煤blica, Ana Barcel贸, per a analitzar la situaci贸 de l’atenci贸 sanit脿ria en la Comunitat Valenciana.

Els tres hospitals de campanya, que se situaran al costat d’hospitals de refer猫ncia en les tres capitals de prov铆ncia, suposaran un increment de 1.100 nous llits al sistema hospitalari, que es distribuiran de la seg眉ent forma: 500 a Val猫ncia, 400 a Alacant i 200 a Castell贸. La meitat d’estos llits estaran disponibles en un termini de 15 dies.

Tal com ha avan莽at, la Generalitat, a trav茅s de la Conselleria de Just铆cia, ha contractat la construcci贸 d’estos hospitals de campanya, una mesura l’objectiu de la qual 茅s “dotar de la m脿xima seguretat a tot el sistema sanitari valenci脿”. “Fins al moment, els recursos s贸n suficients per a atendre la demanda assistencial, per貌 cal tindre planificats tots els escenaris per a anticipar-nos a les necessitats”, ha assegurat.

El president ha afegit que la Generalitat “est脿 treballant per a posar tots els mitjans necessaris” amb la finalitat d’anticipar-se “a qualsevol situaci贸 que poguera presentar-se” davant un previsible increment de la pressi贸 assistencial.

A m茅s, s’est脿 negociant amb el sector hoteler i ja s’han tancat els dos primers acords per a comptar amb sengles hotels a Val猫ncia i a Alacant, per a atendre pacients afectats pel coronavirus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.