fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Generalitat impulsarà innovacions i desenvolupaments tecnològics per a fer front a emergències a través d’un grup d’experts

La Generalitat impulsarà innovacions i desenvolupaments tecnològics per a fer front a emergències a través d’un grup d’experts

L’AVI i l’Agència Valenciana d’Emergències col·laboren en la posada en marxa un grup de treball que proposarà solucions tecnològiques en este camp.

La direcció de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) ha mantingut una reunió tècnica amb els seus homòlegs de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) per a acordar un marc de cooperació que formalitze la posada en marxa d’un nou grup d’experts especialitzat en esta matèria.

El Comité Estratègic d’Innovació Especialitzat (CEIE) en Emergències neix amb la missió d’identificar els principals reptes en el camp de la prevenció, gestió i actuació front desastres naturals, accidents, incendis i incidents que suposen una pertorbació de l’ordre públic. Però, sobretot, per a proposar solucions tecnològiques i innovacions que puguen ser implementades per les empreses i entitats valencianes que desenvolupen la seua activitat en este àmbit.

Totes dues institucions compleixen així amb el mandat del Comitè Estratègic d’Innovació (CEI), presidit pel científic Avelino Corma, que el passat 13 de desembre va instar a constituir este grup de treball, després de considerar les emergències com una de les àrees prioritàries per a la innovació en la Comunitat Valenciana.

En la reunió celebrada este dijous han participat, per part de la AVI, el seu vicepresident executiu, Andrés García Reche, la secretària general, Olivia Estrella, així com el subdirector general de Programes d’Innovació, Roberto Arnau; mentre que el director general d’Emergències, José María Ángel, ha encapçalat la delegació de la AVSRE.

Existeix un consens generalitzat entorn que el desenvolupament de nous materials i teixits intel·ligents ofereixen oportunitats per a millorar els actuals equips de protecció individual. A este efecte, podrien optimitzar-se les propietats ignífugues i hidròfobes, així com la resistència i la comoditat de la indumentària que porten els diferents cossos de resposta davant emergències.

Leave a Reply

Your email address will not be published.