Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Generalitat instal·larà durant l’estiu desfibril·ladors en les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant

La Generalitat instal·larà durant l’estiu desfibril·ladors en les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant

La contractació de 64 equips s’ha realitzat per un import de 119.765 euros, IVA inclòs, per a un període de 3 anys.

La Generalitat instal·larà durant l’estiu desfibril·ladors semiautomàtics en les principals estacions de les xarxes de transport ferroviari de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

Amb este objectiu, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ja ha adjudicat estos equips, 56 per a València i 8 per a Alacant, per un import de 119.765,60 euros, IVA inclòs, que es destinaran a l’arrendament, instal·lació i manteniment d’estos dispositius durant tres anys.

A més de les estacions, estos desfibril·ladors semiautomàtics s’instal·laran en dependències pròpies d’FGV com els tallers de València, Machado, Tarongers i El Campello a Alacant, així com en aules de formació.

FGV s’adapta, d’esta manera, al decret 159/2017 del Consell, que regula la instal·lació i ús dels desfibril·ladors fora de l’àmbit sanitari en la Comunitat Valenciana.

La legislació establix com a obligatòria l’existència d’estos dispositius en les estacions de metro i tramvia amb una afluència mitjana diària igual o superior a les 2.000 persones.

D’esta manera, 47 estacions de Metrovalencia comptaran amb estos equips. Les de Xàtiva, Colón i Ángel Guimerà, a l’ésser les de major afluència de persones usuàries, disposaran de dos desfibril·ladors, igual que els tallers de València Sud, Machado i Tarongers. Per part seua, les aules de formació de l’antiga estació de Palmaret, tindran un aparell.

En el TRAM d’Alacant les estacions d’Estels, Mercat, Marq-Castillo, El Campello i Benidorm també comptaran amb un d’estos dispositius. A més, els tallers del Campello disposaran de dos desfibril·ladors.

L’empresa adjudicatària del concurs convocat per FGV haurà d’assumir les tasques de manteniment dels equips desfibril·ladors, reposar-los en menys de 48 hores en cas d’avaria o acte vandàlic i impartir cursos de formació als seus empleats i empleades per al seu maneig, així com senyalitzar les instal·lacions com a espais cardioprotegits.

Quant a la ubicació dels dispositius, s’instal·laran dins de cabines estanques metàl·liques dotades de sistemes d’alarma. En el cas de les estacions subterrànies, es col·locaran en zones visibles, a una altura d’1,50 metres i seran accessibles.

FGV ha optat per instal·lar desfibril·ladors semiautomàtics, recomanats per la Societat Estatal de Reanimació Cardiopulmonar, ja que compten amb una locució pregravada que indica la persona reanimadora que es retire abans de procedir a la descàrrega.

Leave a Reply

Your email address will not be published.