fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Generalitat i l’Ajuntament d’Onda signen el conveni que permetrà la regeneració del Centre Històric i la rehabilitació de 104 habitatges

La Generalitat i l’Ajuntament d’Onda signen el conveni que permetrà la regeneració del Centre Històric i la rehabilitació de 104 habitatges

La consellera d’Habitatge, María José Salvador, i l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, han signat el conveni per a gestionar les actuacions de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) en la localitat.

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, han signat el conveni per a gestionar les actuacions de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) del Centre Històric d’esta localitat, dins del marc del Pla Estatal d’Habitatge 2013-2016.

La declaració d’ARRU permetrà una inversió total a Onda de 3.411.932 milions d’euros, d’esta quantitat el Ministeri de Foment col·laborarà amb 957.366 euros, la Generalitat amb 188.676 euros, l’Ajuntament amb 1.52.472 euros, mentre que els particulars aportaran 740.418 euros. El conveni signat contempla l’aprovació de l’anualitat de 2017 amb una subvenció d’1.127.366 euros, dels quals Foment aporta 957.366 euros i la Generalitat participa amb 170.000 euros.

En este sentit, la consellera d’Habitatge, María José Salvador, ha destacat que el més important és que “amb este conveni s’evidencia l’objectiu del govern valencià d’apostar clarament per la rehabilitació, per actuar en els centres històrics, per invertir en la ciutat consolidada més que en creixements nous”. “No podem permetre que els centres històrics acaben abandonats, volem recuperar-los i para açò és molt important la col·laboració d’ajuntaments com el d’Onda”, ha indicat.

Com ha recordat Salvador, “la rehabilitació i la regeneració urbana no solament són fonamentals per a recuperar i renovar habitatges en els centres històrics i els espais urbans de les ciutats, sinó que també són importants per a reactivar l’economia i per a tots els oficis relacionats amb la construcció com a lampistes, electricistes, fusters o pintors”.

Cal recordar que les actuacions d’este ARRU comprenen l’edificació de cinc habitatges, amb qualificació energètica mínima tipus “B”, al centre històric protegit d’Onda, sense que suposen canvi de titularitat dels immobles afectats. A més s’han programat actuacions dirigides a la rehabilitació de 104 habitatges, s’executaren obres de recuperació d’elements estructurals de l’edifici, accessibilitat, adequació d’elements comuns i habitabilitat dels habitatges.

Per la seua banda l’alcalde Ximo Huguet ha agraït el treball de la Conselleria pel resultat tan “positiu” que tindrà per a Onda, ja que la rehabilitació del Centre Històric suposarà un “al·licient per a moltes empreses i un revulsiu per al turisme amb els efectes positius que comportarà per a dinamitzar l’economia local”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.