fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Generalitat posar脿 en marxa un jutjat en cada prov铆ncia per a agilitar les reclamacions derivades de la crisi de la COVID-19

La Generalitat posar脿 en marxa un jutjat en cada prov铆ncia per a agilitar les reclamacions derivades de la crisi de la COVID-19

Gabriela Bravo assegura que es crearan dos jutjats del Mercantil a Alacant i Val猫ncia i un social a Castell贸.

Gabriela Bravo assegura que es crearan dos jutjats del Mercantil a Alacant i Val猫ncia i un social a Castell贸.

La consellera de Just铆cia, Interior i Administraci贸 P煤blica, Gabriela Bravo, ha anunciat que, abans de final d’any, entraran en funcionament tres nous jutjats, un per cada prov铆ncia, per a agilitar les reclamacions derivades de la crisi de la COVID-19.

En concret, es crearan dos nous jutjats del Mercantil a Val猫ncia i Alacant i un social per a la prov铆ncia de Castell贸.

El passat 5 de juny, el Ministeri de Just铆cia va comunicar a les comunitats aut貌nomes amb compet猫ncies en la mat猫ria la creaci贸 de 23 noves unitats judicials en tota Espanya per a atendre els assumptes derivats de la crisi de la COVID-19, especialment en les jurisdiccions socials, Mercantil i Contenci贸s-administratiu.

En el cas de la Comunitat Valenciana, el Govern va establir la creaci贸 de dos nous jutjats a Val猫ncia i Alacant.

No obstant aix貌, tal com ha explicat la consellera Gabriela Bravo, des de la Generalitat es va considerar que era “necessari mantindre l’equilibri en les tres prov铆ncies, donat l’impacte que la COVID-19 ha suposat per a economia valenciana”.

La consellera ha insistit que la mercantil “ha sigut una de les jurisdiccions m茅s afectades per la paralitzaci贸 de tots els terminis processals”, i, especialment, davant la possibilitat del tancament d’empreses i tot tipus de processos “que hauran d’assumir els jutjats”. “Per aix貌, volem apostar per la nostra economia; d’aqu铆 ve que tamb茅 necessitem la posada en marxa d’estos tres jutjats”, ha indicat.

De fet, la jurisdicci贸 del Mercantil en el partit judicial de Castell贸 t茅 ja una c脿rrega de treball del 142 per cent i el nombre d’assumptes a 31 de mar莽 d’este 2020 ascendia a 743. En el cas del partit judicial d’Alacant, la c脿rrega de treball en el Mercantil 茅s del 212 per cent, mentre que, en el cas de Val猫ncia, 茅s del 259 per cent, amb una batussa, 茅s a dir, el nombre de casos, de 589 i 587, respectivament.

D’esta manera, amb la posada en marxa dels tres nous 貌rgans es pret茅n agilitar l’activitat judicial en els ordres Social i Contenci贸s- administratiu i tamb茅 en l’脿mbit dels Jutjats del Mercantil amb la finalitat de contribuir a una r脿pida recuperaci贸 econ貌mica despr茅s de la superaci贸 de la crisi sanit脿ria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.