Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Generalitat posarà en marxa un jutjat en cada província per a agilitar les reclamacions derivades de la crisi de la COVID-19

La Generalitat posarà en marxa un jutjat en cada província per a agilitar les reclamacions derivades de la crisi de la COVID-19

Gabriela Bravo assegura que es crearan dos jutjats del Mercantil a Alacant i València i un social a Castelló.

Gabriela Bravo assegura que es crearan dos jutjats del Mercantil a Alacant i València i un social a Castelló.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat que, abans de final d’any, entraran en funcionament tres nous jutjats, un per cada província, per a agilitar les reclamacions derivades de la crisi de la COVID-19.

En concret, es crearan dos nous jutjats del Mercantil a València i Alacant i un social per a la província de Castelló.

El passat 5 de juny, el Ministeri de Justícia va comunicar a les comunitats autònomes amb competències en la matèria la creació de 23 noves unitats judicials en tota Espanya per a atendre els assumptes derivats de la crisi de la COVID-19, especialment en les jurisdiccions socials, Mercantil i Contenciós-administratiu.

En el cas de la Comunitat Valenciana, el Govern va establir la creació de dos nous jutjats a València i Alacant.

No obstant això, tal com ha explicat la consellera Gabriela Bravo, des de la Generalitat es va considerar que era “necessari mantindre l’equilibri en les tres províncies, donat l’impacte que la COVID-19 ha suposat per a economia valenciana”.

La consellera ha insistit que la mercantil “ha sigut una de les jurisdiccions més afectades per la paralització de tots els terminis processals”, i, especialment, davant la possibilitat del tancament d’empreses i tot tipus de processos “que hauran d’assumir els jutjats”. “Per això, volem apostar per la nostra economia; d’aquí ve que també necessitem la posada en marxa d’estos tres jutjats”, ha indicat.

De fet, la jurisdicció del Mercantil en el partit judicial de Castelló té ja una càrrega de treball del 142 per cent i el nombre d’assumptes a 31 de març d’este 2020 ascendia a 743. En el cas del partit judicial d’Alacant, la càrrega de treball en el Mercantil és del 212 per cent, mentre que, en el cas de València, és del 259 per cent, amb una batussa, és a dir, el nombre de casos, de 589 i 587, respectivament.

D’esta manera, amb la posada en marxa dels tres nous òrgans es pretén agilitar l’activitat judicial en els ordres Social i Contenciós- administratiu i també en l’àmbit dels Jutjats del Mercantil amb la finalitat de contribuir a una ràpida recuperació econòmica després de la superació de la crisi sanitària.

Leave a Reply

Your email address will not be published.