fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Generalitat retorna l’autobús directe de Castelló amb la platja des del centre urbà

La Generalitat retorna l’autobús directe de Castelló amb la platja des del centre urbà

Aquesta setmana s’han succeït les reunions tècniques entre responsables de la conselleria d’Obres Públiques i de l’Ajuntament de Castelló en la qual s’han adoptat aquestes mesures.

La consellera María José Salvador es va comprometre a estudiar una solució per a aquest estiu en la reunió que va mantenir aquesta setmana amb l’alcaldessa de Castelló.

Els dos vehículs directes que s’incorporarán des de la UJI fins a la platja tindran una freqüència de 52 minuts entre setmana i 48 el cap de setmana. La línea de Borrull, una freqüència de pas de 20 minuts

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori possarà en marxa, a partir del 15 de juny, la connexió sense transbords de Castelló amb la platja. Castelló recuperarà el trajecte fins a la platja de la línia d’autobús que actualment connecta el centre urbà, des de la plaça Borrull, i el Grau, una connexió que es va suprimir amb l’entrada en funcionament del TRAM. Aquesta línia mantindrà la freqüència de pas de 20 minuts. A més, la Generalitat dotarà per primera vegada a la ciutat d’un servei directe d’autobús entre la UJI i la platja i millorarà les freqüències del TRAM durant el cap de setmana i festius. D’aquesta manera no solament es recupera aquest servei sinó que es millora i s’adecua a la demanda ciutadana.

La consellera María José Salvador va mantenir aquesta setmana una reunió amb l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, on es va comprometre al fet que els tècmics estudiaren la forma d’unir Castelló amb la platja després que l’alcaldessa li traslladara la urgència i prioritat de connectar la ciutat amb les platges. Aquest compromís s’ha traduït en una successió de reunions entre els tècnics municipals i els de Conselleria a les quals han assistit el director general d’obres públiques, Carlos Domingo, i també el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Castelló, Rafa Simó.

Actualment, el TRAM uneix la Universitat Jaume I amb el Grau però no arriba a la platja, no obstant açò, la conselleria habilitarà, a partir del 15 de juny fins al 10 de setembre, dos vehicles Crossway que s’incorporaran a la línea principal des de la UJI fins a la platja i aniran intercalats entre el TRAM, que tindrà una freqüència de 13 minuts, i discorreran per l’actual plataforma de l’Avinguda del Mar. La freqüència d’aquests autobusos será de 52 minuts amb 12 expedicions diàries, la qual cosa suposa un reforç al servei del TRAM que té 71 expedicions de dilluns a divendres que es completaran amb aquestes 12 més.

No obstant açò, complementàriament es podrá seguir fent transbord des del TRAM en el Grau amb els autobusos directes que a partir del 15 juny realitzaran el recorregut des de la plaça Jutge Borrull, per Germans Bou, Passeig Buenavista i per la platja fins a la rotonda de l’Aeroclub tornant per Ferrandis Salvador. Aquesta línea amb eixida des de la plaça Borrull prestarà el servei actual de la llançadora a la platja mentre que es mantindrà la llançadora que connecta el TRAM amb el Serradal.

D’aquesta manera es fa efectiu el compromís de la conselleria i de la consellera María José Salvador d’apostar pel transport públic i donar un millor servei als ciutadans.

Millora de les freqüències el cap de setmana
D’altra banda, la conselleria també reforçarà el servei del TRAM de la UJI al Grau durant el cap de setmana i els festius en reduir la freqüència de pas a 16 minuts els dissabtes i diumenges quan actualment està en uns 20 minuts els dissabtes i 30 els diumenges. A més, els dos autobusos amb destinació directa a la platja que s’incorporaran des de la UJI tindran una freqüència de 48 minuts el cap de setmana. Açò suposa que el servei quedarà completament reforçat en passar a tenir 129 expedicions quan actualment el TRAM solament realitza el cap de setmana 68 expedicions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.