fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La gestió dels contenidors de roba usada d’Almassora potenciarà la inserció laboral

La gestió dels contenidors de roba usada d’Almassora potenciarà la inserció laboral

El consistori adjudica a una signatura que treballa amb persones en risc d’exclusió i col·lectius vulnerables.

L’Ajuntament d’Almassora ha resolt l’adjudicació del procediment de concurs públic per a la recollida selectiva i gestió de roba usada, la qual servirà per a impulsar la inserció laboral de persones en risc d’exclusió. Així ho establia el plec de condicions de la licitació, que atorgava el 25% dels punts a les candidatures que pogueren certificar la seua finalitat social.

Finalment, l’autorització per a gestionar els dipòsits de roba ha recaigut sobre la signatura Reciplana, vinculada a Càrites Castelló i a la Fundació Tots Units. “La selecció i classificació dels tèxtils genera llocs de treball que suposen una oportunitat per als col·lectius més vulnerables i que, en molts casos, representen el primer pas per a la inserció en el mercat laboral”, ha assenyalat la regidora de Serveis Socials, Diana Belliure, en referència a la missió de la concessionària.

Així doncs, tal com descriu l’oferta que major puntuació ha obtingut, la mercantil instal·larà un total de 12 contenidors en tot el terme municipal, dels quals un estarà en Santa Quitèria i un altre en el districte marítim. La freqüència de recollida de la roba serà setmanal i els treballs de manteniment dels dipòsits es realitzaran cada tres mesos. Addicionalment, la signatura adjudicatària llançarà campanyes informatives dirigides a la ciutadania i farà especial incidència en la població escolar.

Els contenidors seran metàl·lics, tindran un sistema que evite la sostracció dels objectes dipositats des de l’exterior i estaran identificats amb el logotip de l’empresa. Com ha recordat la regidora Belliure “la roba és un dels productes que més contamina durant la seua elaboració i l’eliminació de la qual és més costosa”, motiu pel qual “dipositar-la en estos contenidors garanteix que els tèxtils seran reciclats, reutilitzats i gestionats per a reduir este impacte ambiental”.

Cal destacar que un dels objectius fonamentals d’esta licitació ha sigut el d’oferir una alternativa a la ciutadania per a separar els residus tèxtils i reduir l’acumulació en els abocadors, per la qual cosa la planta de destinació té autorització per a la gestió d’estos elements i la roba només pot dipositar-se en este punt. La durada del contracte subscrit amb l’Ajuntament

Leave a Reply

Your email address will not be published.