fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La guitarrista Ana María Archilés rebrà el reconeixement d’Almassora en el Dia de la Dona

La guitarrista Ana María Archilés rebrà el reconeixement d’Almassora en el Dia de la Dona

És concertista des de fa tres dècades i exerceix com a professora en el conservatori de Castelló.

La guitarrista almassorina Ana María Archilés serà reconeguda pel seu municipi natal el pròxim 8 de març, Dia de la Dona. La música serà la tercera veïna a rebre el premi Clara Campoamor, un emotiu acte que cada any destaca en la programació d’activitats proposada per la Regidoria d’Igualtat per a commemorar la jornada.

Archilés, a qui l’edil d’Igualtat, Susanna Nicolau, ha comunicat la notícia del seu reconeixement, va oferir el seu primer concert als nou anys precisament a Almassora. Als 20, i després de guanyar el premi Tárrega de guitarra, va començar a treballar com a concertista, un ofici al qual porta dedicada pràcticament tres dècades. Així mateix, i des de 1994, Ana María Archilés imparteix classes com a professora de conservatori, un ofici que ha exercit en el centre de València, Carcaixent, Ontinyent i en el Mestre Tárrega de Castelló, on forma actualment a futurs guitarristes.

Per a la música, qui ha collit èxits a nivell nacional i internacional i ha arreplegat premis d’institucions com la Accademie Musicale Chigiana de Siena o el conservatori de Castelló, este reconeixement és “un honor” i, afirma, “molt especial per a mi i per a la meua família”. La guitarrista destaca que el paper de la dona en un terreny com el de la música professional està marcat per “la lluita constant” i la contínua “superació d’obstacles”.

Quant a la seua formació, Archilés es va graduar en el conservatori de València amb esment d’honor. Va obtenir de nou la màxima qualificació en el seu pas per Suïssa, on va aconseguir el Konzert Diplome de la Akademie-Konservatorium der Stadt Basel, el conservatori de Basilea. Va poder accedir a aquesta formació gràcies a una selecta beca de la Fundació Dávalos Flecher. Posteriorment, la música va cursar un màster de recerca, en la Universitat Internacional de València, sobre la figura del pianista Rafael Beltrán Moner.

Entorn d’este autor, l’almassorina ha signat dos dels seus treballs discogràfics més rellevants. El primer és el disc ‘Homenatge’, en el qual col·labora al costat de quartet de corda en la interpretació de diverses peces. Posteriorment, gravaria en solitari l’àlbum ‘Recordances’, que també inclou temes del mestre vila-realense.

“Té l’admiració dels seus veïns, dels afeccionats a la música i dels experts i professionals que coneixen el seu treball, tant a nivell nacional com a internacional”, ha destacat l’edil d’Igualtat, Susanna Nicolau, de la trajectòria professional de Archilés. “En un àmbit com el de la música, que requereix tant sacrifici per a aquelles persones que l’exerceixen, els èxits d’Ana María són admirables i motiu d’orgull per al conjunt del municipi d’Almassora”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.