fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La història de Carmen Tórtola arriba a la Casa Municipal de Cultura de Sagunt

La història de Carmen Tórtola arriba a la Casa Municipal de Cultura de Sagunt

L’obra, un drama musical interpretat per sis dones, es representarà este divendres 19 a les 19.30 hores i les entrades tenen un cost de 7 euros.

La Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt acull este divendres 19 de març, a partir de les 19.30 hores, la representació de l’obra de teatre Tórtola, una tragèdia per a tots els públics produïda per l’Institut Valencià de Cultura, amb text de Begoña Tena i dirigida per Rafael Calatayud.

Este drama musical presenta la vida de Carmen Tórtola Valencia (Triana 1882 / Barcelona 1955), qui fou la musa del perfum, la «Maja de Myrurgia», la guapa, la viatgera antropòloga, la gran col·leccionista i la xamana mestissa, la Isadora Duncan que va revolucionar la dansa a principis del segle XX. Carmen va ser una dona irreverent i una polièdrica farsant. Una dona amb el valor de voler ser i fer contra tota regla, que tenia la necessitat de reinventar-se per a poder sobreviure a l’estigma d’haver nascut dona, una dona molt desconeguda, però revolucionària que va ser musa d’artistes i poetes i que després va ser invisibilitzada.

Sis actrius donen vida a l’obra: M. José Peris, Resu Belmonte, Marta Chiner, Anna Casas, Anaïs Duperrein, Alejandra García i Adrián Novella rescaten de l’oblit la història de l’artista al llarg d’un espectacle que va ser guardonat amb el premi a la millor direcció per a Rafael Calatayud, el premi al millor text per a Begoña Tena i el premi al millor vestuari per a Carmen Arce en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes de 2019.

Durant tot l’esdeveniment es contemplaran per part de l’organització les mesures sanitàries i de prevenció enfront de la pandèmia, que seran, així mateix, d’obligat compliment per al públic. La funció durarà 90 minuts i les entrades tindran un cost de 7 euros, les quals es podran adquirir en línia clicant en el següent l’enllaç https://www.servientradas.com/espectaculo/AYUNTAMIENTO_DE_SAGUNTO/6/tortola.html.

Leave a Reply

Your email address will not be published.