fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La ingesta d’aliments sense gluten sense ser celíac pot ser perjudicial

La ingesta d’aliments sense gluten sense ser celíac pot ser perjudicial

Investigadors de Harvard i Columbia demostren que pot provocar problemes cardiovasculars.

Sempre s’ha pensat que la ingesta d’aliments sense gluten era seguir una dieta saludable i que no podia perjudicar la salut de cap de les maneres. No obstant això, investigadors de Hardvard i de Columbia han demostrat just el contrari, que pot ser perjudicial per a les persones no celíaques i pot provocar problemes cardiovasculars i fins i tot pot augmentar les possibilitats de tenir diabetis de tipus 2.

Això es deu bàsicament a la poca ingesta de cereals integrals que solen tenir un efecte protector contra les malalties cardiovasculars. A més, aquesta poca ingesta de cereals amb gluten també augmenten en un 13% les possibilitats de tenir diabetis de tipus 2, ja que aquests aliments amb gluten aporten proteïnes específiques que són beneficioses per a tothom que no és celíac. Per tant, es desmenteix la idea que ingerir aliments sense gluten és beneficiós per la salut.

És important que abans de plantejar-se una dieta baixa en gluten siguem conscients dels riscos que comporta i de quina manera pot ser perjudicial per al cos. Es poden reduir els riscos que aquesta dieta pot provocar i optar per altres dietes que siguen molt més saludables.

Leave a Reply

Your email address will not be published.