
Investigadors de Harvard i Columbia demostren que pot provocar problemes cardiovasculars.
Sempre s’ha pensat que la ingesta d’aliments sense gluten era seguir una dieta saludable i que no podia perjudicar la salut de cap de les maneres. No obstant això, investigadors de Hardvard i de Columbia han demostrat just el contrari, que pot ser perjudicial per a les persones no celíaques i pot provocar problemes cardiovasculars i fins i tot pot augmentar les possibilitats de tenir diabetis de tipus 2.
Això es deu bàsicament a la poca ingesta de cereals integrals que solen tenir un efecte protector contra les malalties cardiovasculars. A més, aquesta poca ingesta de cereals amb gluten també augmenten en un 13% les possibilitats de tenir diabetis de tipus 2, ja que aquests aliments amb gluten aporten proteïnes específiques que són beneficioses per a tothom que no és celíac. Per tant, es desmenteix la idea que ingerir aliments sense gluten és beneficiós per la salut.
És important que abans de plantejar-se una dieta baixa en gluten siguem conscients dels riscos que comporta i de quina manera pot ser perjudicial per al cos. Es poden reduir els riscos que aquesta dieta pot provocar i optar per altres dietes que siguen molt més saludables.