fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La just铆cia falla a favor de l’Ajuntament en la demanda del campanar de Benicarl贸

La just铆cia falla a favor de l’Ajuntament en la demanda del campanar de Benicarl贸

El campanar de Benicarl贸 茅s propietat de l’Ajuntament de Benicarl贸, segons la sent猫ncia del Jutjat de Primera Inst脿ncia n煤mero 3 de Vinar貌s. La sent猫ncia ha estat dictada en primera inst脿ncia, de manera que el Bisbat pot rec贸rrer davant de l’Audi猫ncia Provincial.

L’Ajuntament de Benicarl贸 茅s el leg铆tim propietari del campanar i de la via p煤blica que separa la torre de l’Esgl茅sia de Sant Bartomeu. Aix铆 ho ha fallat avui el Jutjat de Primera Inst脿ncia n煤mero 3 de Vinar貌s, que condemna el Bisbat de Tortosa a cancel路lar la inscripci贸 del campanar al seu nom en el Registre de la Propietat i a pagar les costes del judici.

L’alcaldessa de Benicarl贸, Xaro Miralles, s’ha mostrat molt satisfeta amb la sent猫ncia, 芦que demostra el que sempre hav铆em assegurat des de l’Ajuntament i confirma que la ciutat de Benicarl贸 茅s la propiet脿ria leg铆tima del campanar禄.

Xaro Miralles ha agra茂t a totes les persones que, des del primer moment, han donat suport a la demanda, des dels grups pol铆tics municipals i exalcaldes fins als t猫cnics municipals, serveis jur铆dics de l’Ajuntament de Benicarl贸 i a l’historiador Juan Luis Constante, autor de l’informe pericial.

La sent猫ncia reconeix la propietat municipal del campanar i assenyala que tant l’煤s com el manteniment de l’edifici han estat responsabilitat de l’Ajuntament, 芦sense oposici贸 per part del Bisbat禄.聽 芦El seu 煤s i manteniment han anat a c脿rrec de l’Ajuntament, la qual cosa demostra la seua possessi贸 p煤blica, pac铆fica i ininterrompuda durant m茅s de 30 anys禄.

Paral路lelament, la sent猫ncia considera rellevant el fet que durant la restauraci贸 de l’esgl茅sia amb motiu de l’exposici贸 de la Fundaci贸 La Llum de les Imatges, no es va incloure el campanar perqu猫 no era propietat de l’Esgl茅sia.

La jutgessa considera acreditat tant el requisit d’identificaci贸 com el t铆tol de domini i, per tant, considera l’Ajuntament de Benicarl贸 com a propietari leg铆tim del campanar.

La sent猫ncia ha estat dictada en primera inst脿ncia i, per tant, el Bisbat de Tortosa pot rec贸rrer la sent猫ncia davant de l’Audi猫ncia Provincial de Castell贸 en un termini de vint dies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.