fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La nova línia d’autobús directe a la platja augmenta en un 74% el nombre d’usuaris respecte a l’any passat

La nova línia d’autobús directe a la platja augmenta en un 74% el nombre d’usuaris respecte a l’any passat

Amparo Marco i Rafa Simó fan balanç de les millores en el transport públic i expliquen que 855 persones han sol·licitat ja el bo transporte para parats.

La posada en marxa de noves línies de transport públic que uneixen el casc urbà de Castelló amb el Grau ha augmentat de forma important el nombre d’usuaris del TRAM i del bus a la platja durant aquest estiu. En concret, del 15 de juny al 15 de juliol de 2016, prop de 220.000 persones han utilitzat un d’aquests dos transports per a anar a la platja, la qual cosa suposa un 10% més que l’any passat i 21.000 usuaris més, tal com han explicat avui l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Mobilitat, Rafa Simó.

Rafa Simó ha destacat que la recuperació de la línia d’autobús que realitza la connexió directa des de la plaça Borrull fins a les platges de la ciutat ha sigut un gran èxit, augmentat en un 74% el seu nombre d’usuaris entre el 15 de juny i el 15 de juliol, respecte al mateix període de l’any passat. Açò suposa que s’ha passat de 27.485 usuaris a 47.939 en tan sols el primer mes de funcionament d’aquesta nova iniciativa. El regidor ha afirmat que “estem molt contents amb l’acolliment que ha tingut aquesta iniciativa ja que les dades són molt bons i reflecteixen que era una demanda de la ciutadania” i ha aprofitat per a recordar que es va poder realitzar gràcies al treball conjunt amb la Conselleria d’Infraestructures i que la intenció del Govern Local és mantenir-la, i fins i tot millorar-la, de cara al pròxim any.

Pel que fa al bo Activa’t, el bo de transport per a persones en situació de desocupació, des de la seua engegada el passat 1 de juliol han sol·licitat aquest bo un total de 855 persones , “la qual cosa considerem una molt bona xifra, tenint en compte que estem en ple període estival. De fet esperem que al setembre aquest nombre augmente de forma exponencial”, ha indicat Rafa Simó. El responsable de Mobilitat ha recordat que els bons Activa’t són targetes de transport personalitzades per a aturats empadronats a Castelló que no cobren prestacions superiors als 1.000 euros i permeten viatjar en tots els autobusos urbans de Castelló; en el TRAM, en l’autobús del Grau i en els desplaçaments urbans de les línies de Benicàssim, Almassora, Borriol i Vila-real. Aquest bo té un preu simbòlic de 3 o 6 euros al semestre en funció de les prestacions que es cobren.

Per la seua banda, Amparo Marco ha mostrat la seua satisfacció per l’acolliment que estan tenint aquestes dues iniciatives, que s’emmarquen en la filosofia del Pacte del Grau, i ha destacat que “són mesures que no solament potencien la mobilitat i la sostenibilitat sinó que, també, en el cas del bo per a aturats, contribueixen a alleujar l’economia de les famílies que estan passant-ho pitjor”. Marco també ha recordat que aquestes dues accions són fruits del consens i del treball en equip amb la conselleria i amb Castelló en Moviment, respectivament.

L’alcaldessa ha agraït la labor que s’està realitzant des de la Regidoria de Mobilitat, que dirigeix Rafa Simó, per a potenciar l’ús del transport públic en la nostra ciutat, i ha recordat altres mesures que s’han implantat en l’últim any com la millora dels horaris diürns i nocturns del transport urbà, TRAM i autobusos, posant l’accent principalment en el reforç del servei durant les festes de la ciutat; Magdalena, Cap d’any, Carnestoltes, Sant Pere, etcètera.

Per a finalitzar, Mar o ha afirmat que “és important que tots els ciutadans i ciutadanes de Castelló puguen desplaçar-se sense haver d’agafar el seu cotxe i que es creu una xarxa de línies d’autobusos completa, eficient, i, d’acord amb les necessitats dels els ciutadans”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.