fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La nova oficina Europe Direct Castell贸 de la Diputaci贸 ajudar脿 als estudiants de la prov铆ncia a con茅ixer els recursos de la UE

La nova oficina Europe Direct Castell贸 de la Diputaci贸 ajudar脿 als estudiants de la prov铆ncia a con茅ixer els recursos de la UE

El Govern Provincial prepara ja una publicaci贸 especialitzada amb tota l’oferta de beques, cursos i estudis en la Uni贸 Europea.

La nova oficina Europe Direct Castell贸 de la Diputaci贸 ajudar脿 als estudiants de la prov铆ncia a con猫ixer tots els recursos de formaci贸 a la seua disposici贸 en la Uni贸 Europea. Per afavorir el seu coneixement, el Govern Provincial treballa ja en l’edici贸 d’una publicaci贸 especialitzada que aglutinar脿 tota l’oferta de beques, cursos i estudis en la Uni贸 Europea. 脡s una de les primeres iniciatives que est脿 duent a terme esta nova oficina oficial despr茅s de la seua concessi贸 per part de la Comissi贸 Europea a la Diputaci贸 de Castell贸 en reconeixement a tot el seu treball europeista.

El vicepresident de la Diputaci贸 diputat de Relacions Internacionals, Vicent Sales, ha explicat que “l’oficina Europe Direct Castell贸 acostar脿 a tots els castellonencs tota la informaci贸 que surt de la Uni贸 Europea i que pot ser del seu inter茅s en els diferents 脿mbits d’actuaci贸. En el cas dels estudiants, estem preparant una publicaci贸 perqu猫 qualsevol jove de la prov铆ncia amb inquietud d’estudiar a un altre pa铆s de la Uni贸 Europea, conega els recursos que t茅 a la seua disposici贸”.

Un benefici, que tal com ja anunciava Moliner ahir amb la presentaci贸 d’este nou servei de la Diputaci贸, es traslladar脿 a tota la geografia provincial, doncs si b茅 茅s cert que l’oficina Europa Direct Castell贸 se situar脿 a l’edifici de Noves Depend猫ncies de la Diputaci贸, el Govern Provincial ampliar脿 el servei a tots els pobles de Castell贸 a trav茅s dels Centres CEDES de la Diputaci贸, que actuaran com a seus d’interior.

“L’objectiu 茅s no deixar escapar ni una oportunitat de les quals oferix la Uni贸 Europea per als castellonencs. A vegades, pot semblar tot un m贸n acostar-se a la gran informaci贸 que generen les institucions europees en tots els pa茂sos, i esta oficina 茅s una gran eina per acostar esta informaci贸 als castellonencs, filtrar-la-hi segons els seus interessos i amb aix貌 ajudar-los a aprofitar els recursos que la Uni贸 Europea t茅 a la disposici贸 de tots els ciutadans”, ha indicat Salis.

Els centres d’informaci贸 Europe Direct s贸n punts de contacte locals. Informen i responen en persona a preguntes de tot tipus sobre q眉estions europees, tenint en compte el context local. Compten amb personal qualificat que mant茅 el contacte amb els ciutadans mitjan莽ant l’organitzaci贸 d’actes en centres escolars, debats amb pol铆tics regionals i locals i presentacions en fires i exposicions.

“Estos centres recullen m茅s d’un mili贸 de consultes a l’any i, la qual cosa 茅s m茅s important, tamb茅 servixen perqu猫 els responsables pol铆tics europeus coneguen de manera directa les necessitats i preocupacions dels ciutadans de cada territori”, ha assenyalat Sales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.