fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La pla莽a Bot脿nic Calduch d’Almassora estrena jocs adaptats

La pla莽a Bot脿nic Calduch d’Almassora estrena jocs adaptats

脡s pionera en atenci贸 a menuts amb problemes de visi贸.

El ve茂nat de la pla莽a Bot脿nic Calduch ha estrenat ja la reforma d’aquest espai que compta amb jocs infantils adaptats i accessibilitat reglada despr茅s d’una inversi贸 de 55.700 euros amb c脿rrec al departament de Serveis P煤blics. L’entorn, que 茅s pioner en atenci贸 a menuts amb problemes de visi贸, ha prescindit dels graons que impedien el pas de cadires de rodes i carros de beb猫.

El regidor de l’脿rea, Joan Antoni Trenco, ha visitat el resultat de l’actuaci贸 duta a terme en 500 metres quadrats que ara queden delimitats per zones amb colors molt cridaners per facilitar la seua integraci贸. Estan impresos sobre paviment de cautx煤 per esmorteir caigudes en tota la zona de jocs que, per primera vegada, s贸n inclusius per a menors amb mobilitat redu茂da.

鈥淭otes les peces s贸n inclusives i inclouen un carrusel perqu猫 puguen accedir cadires de rodes i un gronxador amb una cistella amb arn茅s perqu猫 tamb茅 puguen compartir moments d’oci xiquets que no tinguen autonomia f铆sica鈥, ha assenyalat l’edil. Trenco confia que la reconversi贸 de la pla莽a millore la imatge de l’entorn i afavorisca la conviv猫ncia entre el ve茂nat.

No en va, l’eliminaci贸 dels glaons de fins a 15 cent铆metres i la creaci贸 de rampes afavorir脿 que les persones majors amb dificultats de mobilitat tamb茅 gaudisquen d’aquesta pla莽a 鈥渜ue fins ara limitava la participaci贸 dels ve茂ns, que 茅s la veritable fi dels parcs, convertir-los en espais de conviv猫ncia鈥. Fins avui, haver d’accedir fins a la zona de bancs mitjan莽ant les escales per poder albirar l’espai de jocs impedia als majors l’煤s del parc.
Les obres, que s’han est猫s durant dos mesos, tamb茅 han perm猫s habilitar noves atraccions infantils que substitueixen als jocs antiquats que fins ara ocupaven la part central del parc. L’actuaci贸 ha suposat tamb茅 la retirada de la mitja pista de b脿squet, deteriorada pel pas del temps.

La reforma de la pla莽a Bot脿nic Calduch, a l’entorn del carrer Caritat, segueix la l铆nia d’actuacions empreses per Serveis P煤blics per complir el comprom铆s d’accessibilitat en la totalitat dels parcs d’Almassora. Formen part d’aquesta mesura les places Santa Teresa, Santa Isabel, Pere Cornell, Verge del Roc铆o i les ubicades a la platja d’Almassora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.