fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La plaça Botànic Calduch d’Almassora estrena jocs adaptats

La plaça Botànic Calduch d’Almassora estrena jocs adaptats

És pionera en atenció a menuts amb problemes de visió.

El veïnat de la plaça Botànic Calduch ha estrenat ja la reforma d’aquest espai que compta amb jocs infantils adaptats i accessibilitat reglada després d’una inversió de 55.700 euros amb càrrec al departament de Serveis Públics. L’entorn, que és pioner en atenció a menuts amb problemes de visió, ha prescindit dels graons que impedien el pas de cadires de rodes i carros de bebè.

El regidor de l’àrea, Joan Antoni Trenco, ha visitat el resultat de l’actuació duta a terme en 500 metres quadrats que ara queden delimitats per zones amb colors molt cridaners per facilitar la seua integració. Estan impresos sobre paviment de cautxú per esmorteir caigudes en tota la zona de jocs que, per primera vegada, són inclusius per a menors amb mobilitat reduïda.

“Totes les peces són inclusives i inclouen un carrusel perquè puguen accedir cadires de rodes i un gronxador amb una cistella amb arnés perquè també puguen compartir moments d’oci xiquets que no tinguen autonomia física”, ha assenyalat l’edil. Trenco confia que la reconversió de la plaça millore la imatge de l’entorn i afavorisca la convivència entre el veïnat.

No en va, l’eliminació dels glaons de fins a 15 centímetres i la creació de rampes afavorirà que les persones majors amb dificultats de mobilitat també gaudisquen d’aquesta plaça “que fins ara limitava la participació dels veïns, que és la veritable fi dels parcs, convertir-los en espais de convivència”. Fins avui, haver d’accedir fins a la zona de bancs mitjançant les escales per poder albirar l’espai de jocs impedia als majors l’ús del parc.
Les obres, que s’han estès durant dos mesos, també han permès habilitar noves atraccions infantils que substitueixen als jocs antiquats que fins ara ocupaven la part central del parc. L’actuació ha suposat també la retirada de la mitja pista de bàsquet, deteriorada pel pas del temps.

La reforma de la plaça Botànic Calduch, a l’entorn del carrer Caritat, segueix la línia d’actuacions empreses per Serveis Públics per complir el compromís d’accessibilitat en la totalitat dels parcs d’Almassora. Formen part d’aquesta mesura les places Santa Teresa, Santa Isabel, Pere Cornell, Verge del Rocío i les ubicades a la platja d’Almassora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.