fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Policia de la Generalitat impedeix la venda d’una obra falsificada d’Amedeo Modigliani

La Policia de la Generalitat impedeix la venda d’una obra falsificada d’Amedeo Modigliani

La pintura es titula ‘Desnudo de muchacha’ i, segons els experts, el seu original podria ser d’un preu pròxim als 50 milions d’euros.

El Grup de Patrimoni Històric de la Unitat de la Policia Nacional Adscrita a la Generalitat Valenciana ha impedit la comercialització d’una obra falsa l’autoria de la qual s’havia atribuït al pintor i escultor Amedeo Modigliani. El grup ha certificat que l’obra és una còpia del quadre ‘Desnudo de muchacha’.

Este grup de la Policia Autonòmica va tindre coneixement de la intenció, per part d’un antiquari, de vendre un oli sobre tela de 90×60 centímetres amb la signatura de Modigliani en l’angle superior esquerre.

Després de l’estudi per part dels experts de Patrimoni Històric, s’ha comprovat que l’obra és falsa per diversos motius, entre ells, perquè molts dels components químics dels pigments emprats no es corresponen amb l’època en la qual va viure el pintor, ja que es van començar a industrialitzar temps després de la seua mort.

Des d’este grup d’experts de la policia adscrita confirmen que sí que s’ha reutilitzat un llenç de l’època del pintor però que, segons les proves científiques aplicades, este no pertany al mateix pel qual es va decidir la seua retirada de la circulació en tractar-se d’una falsificació d’una obra de Modigliani.

En la pintura es troba representada una dona nua, temàtica habitual en Modigliani, amb les característiques particulars del pintor, com és l’allargament del coll i del rostre dels seus models.

Les pintures i escultures de Modigliani aconsegueixen preus de venda dignes d’un gran artista de la Segona Escola de París especialitzat en retrats. Una obra autèntica d’este autor podria arribar a comercialitzar-se, segons els especialistes, per 50 milions d’euros. En 2018, Sotheby’s va subhastar el seu ‘Nu recolzat’ per 122 milions d’euros.

La Policia Autonòmica va localitzar al venedor de l’obra falsa, l’antiquari, així com a la seua propietària. Tots dos han reconegut la intenció de comercialitzar la pintura, encara que no s’ha pogut concretar el preu de la seua eixida a venda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.