fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Policia de la Generalitat reforçarà el control d’aforaments en les grans superfícies comercials

La Policia de la Generalitat reforçarà el control d’aforaments en les grans superfícies comercials

Bravo demana als centres comercials que disposen mecanismes de control d’aforaments per a saber l’afluència en temps real.

La Generalitat ha sol·licitat als i les representants de les principals associacions de centres comercials i grans superfícies que extremen les mesures de control dels aforaments per a prevenir la propagació de la COVID-19, que en este moment estan fixats per l’autoritat sanitària en un 30% de la seua ocupació màxima.

Així li ho han traslladat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, al representant de l’Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (Anged), Joaquín Cerveró, i la representant de l’Associació de Centres Comercials Ceetrus, Cristina Ros.

La consellera ha assenyalat “la preocupació del Consell perquè les grans superfícies comercials siguen espais segurs i complisquen amb l’aforament màxim del 30%” marcat per la Conselleria de Sanitat en la Resolució del passat 6 de gener.

La titular d’Interior ha anunciat que la Policia de la Generalitat intensificarà els controls d’aquests establiments per a assegurar el compliment de la normativa. Bravo ha assenyalat que ara, després del tancament de locals d’hostaleria i restauració a les 17 hores, la Unitat Adscrita “redirigirà part dels efectius al control dels aforaments dels establiments comercials”.

En la reunió, la consellera i el conseller han demanat als i les representants que tots els centres comercials i grans centres de distribució de la Comunitat disposen de mecanismes de control d’aforaments que compten en temps real les persones que hi ha en el seu interior i a més han sol·licitat que esta informació siga visible a l’entrada dels establiments.

Tant Anged com Ceetrus s’han compromés a traslladar esta petició als seus associats i a treballar en la implementació d’estos dispositius perquè l’ocupació en temps real siga visible tant per a la clientela com per als cossos i forces de seguretat encarregats del compliment de les mesures sanitàries.

Un altre dels compromisos sorgits de la reunió permetrà a la Generalitat disposar d’informació periòdica facilitada per part de Anged i Ceetrus de l’assistència a cada centre comercial de la Comunitat. Bravo ha explicat que esta informació “permetrà avaluar d’una manera objectiva el compliment dels aforaments i també poder tenir dades per a la presa de decisions en un futur”.

La consellera ha assenyalat que totes les mesures tenen una fi dissuasiva i no coercitiu ni punitiu, ja que “la majoria de grans superfícies estan complint amb la normativa que a cada moment ha establert Sanitat”.

En este sentit, Climent ha agraït “la col·laboració que des del primer moment, el mes de maig, han mostrat els centres comercials i les grans superfícies” al mateix temps que ha reconegut “l’esforç que estos establiments han fet per a adaptar els seus espais a les normes de Sanitat per a prevenir la COVID”.

“La majoria d’estos establiments han fet bé el seu treball i compleixen amb les mesures que la Generalitat ha adoptat perquè els centres comercials siguen espais segurs, però és necessari que tots els centres seguisquen amb les mesures de màxima seguretat tant per als treballadors com per als consumidors”, ha assenyalat el conseller d’Economia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.