fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Policia de la Generalitat refor莽ar脿 el control d’aforaments en les grans superf铆cies comercials

La Policia de la Generalitat refor莽ar脿 el control d’aforaments en les grans superf铆cies comercials

Bravo demana als centres comercials que disposen mecanismes de control d’aforaments per a saber l’aflu猫ncia en temps real.

La Generalitat ha sol路licitat als i les representants de les principals associacions de centres comercials i grans superf铆cies que extremen les mesures de control dels aforaments per a prevenir la propagaci贸 de la COVID-19, que en este moment estan fixats per l’autoritat sanit脿ria en un 30% de la seua ocupaci贸 m脿xima.

Aix铆 li ho han traslladat la consellera de Just铆cia, Interior i Administraci贸 P煤blica, Gabriela Bravo, i el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comer莽 i Treball, Rafa Climent, al representant de l’Associaci贸 Nacional de Grans Empreses de Distribuci贸 (Anged), Joaqu铆n Cerver贸, i la representant de l’Associaci贸 de Centres Comercials Ceetrus, Cristina Ros.

La consellera ha assenyalat “la preocupaci贸 del Consell perqu猫 les grans superf铆cies comercials siguen espais segurs i complisquen amb l’aforament m脿xim del 30%” marcat per la Conselleria de Sanitat en la Resoluci贸 del passat 6 de gener.

La titular d’Interior ha anunciat que la Policia de la Generalitat intensificar脿 els controls d’aquests establiments per a assegurar el compliment de la normativa. Bravo ha assenyalat que ara, despr茅s del tancament de locals d’hostaleria i restauraci贸 a les 17 hores, la Unitat Adscrita “redirigir脿 part dels efectius al control dels aforaments dels establiments comercials”.

En la reuni贸, la consellera i el conseller han demanat als i les representants que tots els centres comercials i grans centres de distribuci贸 de la Comunitat disposen de mecanismes de control d’aforaments que compten en temps real les persones que hi ha en el seu interior i a m茅s han sol路licitat que esta informaci贸 siga visible a l’entrada dels establiments.

Tant Anged com Ceetrus s’han comprom茅s a traslladar esta petici贸 als seus associats i a treballar en la implementaci贸 d’estos dispositius perqu猫 l’ocupaci贸 en temps real siga visible tant per a la clientela com per als cossos i forces de seguretat encarregats del compliment de les mesures sanit脿ries.

Un altre dels compromisos sorgits de la reuni贸 permetr脿 a la Generalitat disposar d’informaci贸 peri貌dica facilitada per part de Anged i Ceetrus de l’assist猫ncia a cada centre comercial de la Comunitat. Bravo ha explicat que esta informaci贸 “permetr脿 avaluar d’una manera objectiva el compliment dels aforaments i tamb茅 poder tenir dades per a la presa de decisions en un futur”.

La consellera ha assenyalat que totes les mesures tenen una fi dissuasiva i no coercitiu ni punitiu, ja que “la majoria de grans superf铆cies estan complint amb la normativa que a cada moment ha establert Sanitat”.

En este sentit, Climent ha agra茂t “la col路laboraci贸 que des del primer moment, el mes de maig, han mostrat els centres comercials i les grans superf铆cies” al mateix temps que ha reconegut “l’esfor莽 que estos establiments han fet per a adaptar els seus espais a les normes de Sanitat per a prevenir la COVID”.

“La majoria d’estos establiments han fet b茅 el seu treball i compleixen amb les mesures que la Generalitat ha adoptat perqu猫 els centres comercials siguen espais segurs, per貌 茅s necessari que tots els centres seguisquen amb les mesures de m脿xima seguretat tant per als treballadors com per als consumidors”, ha assenyalat el conseller d’Economia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.