fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Policia Local de Borriana culmina el seu pla de formaci贸 2022 amb monogr脿fics sobre atestats i control d’hemorr脿gies greus

La Policia Local de Borriana culmina el seu pla de formaci贸 2022 amb monogr脿fics sobre atestats i control d’hemorr脿gies greus

Per a millorar i ampliar el nivell de coneixements dels agents amb vista a la prestaci贸 d’un servei m茅s complet i professional a la ciutadania.

Un monogr脿fic sobre atestats, investigaci贸 d’accidents i delictes contra la seguretat vi脿ria, i un curs sobre control d’hemorr脿gies greus han sigut les 煤ltimes activitats formatives desenvolupades pel Departament de Formaci贸 de la Policia Local de Borriana amb les quals ha concl貌s el seu pla de formaci贸 de 2022.

Amb aquestes activitats formatives realitzades en els 煤ltims dies, que se sumen a la desenvolupada anteriorment sobre la intervenci贸 policial contra la contaminaci贸 ac煤stica i 煤s de son貌metres homologats, i altres de diverses mat猫ries durant tot l’any, es pret茅n millorar i ampliar el nivell de coneixement dels agents 鈥渁mb vista a la prestaci贸 d’un servei m茅s complet i professional a la ciutadania鈥, ha explicat el cap de la Policia Local, Ra煤l Amat.

En el monogr脿fic sobre atestats, investigaci贸 d’accidents i delictes contra la seguretat s’han actualitzat els principis b脿sics d’actuaci贸 que han de realitzar els agents de la policia local per a analitzar un sinistre vial i confeccionar, amb les conclusions d’aquesta an脿lisi, un atestat i un informe t猫cnic que determine les possibles circumst脿ncies que el van provocar.

Amb aquesta formaci贸 es pret茅n que qualsevol accident de tr脿nsit en el qual es produ茂squen v铆ctimes mortals o ferits greus siga tractat amb el m脿xim rigor cient铆fic i els agents puguen realitzar un estudi profund de les causes per les quals s’ha produ茂t el sinistre amb el c脿lcul, per exemple, de les velocitats dels vehicles en el moment de la col路lisi贸 o les deformitats que presenten despr茅s de l’accident.

Es tracta d’adquirir una adequada perspectiva juridicolegal sobre els delictes contra la seguretat vi脿ria i perqu猫 la Policia Local realitze la intervenci贸 de manera adequada pel que fa a la recollida d’indicis i en la correcta tramitaci贸 d’atestats, amb l鈥櫭簊 dels mitjans necessaris en cada cas.

Quant a la formaci贸 versada sobre control d’hemorr脿gies greus, ha sigut impartida per l’instructor militar Francisco Javier Bernat, actualment agent de la Policia Local d’Alcal谩 de Xivert, amb una dilatada experi猫ncia sobre la mat猫ria. T猫cnic en emerg猫ncies sanit脿ries i sanitari de combat, va prestar servei durant nou anys en unitats militars desplegades en conflictes com el de l’Afganistan, i va ser mereixedor de diverses condecoracions concedides per l’OTAN.

Segons ha indicat Amat, aquesta acci贸 formativa ha sigut valorada 鈥渕olt positivament鈥 pels agents, 鈥渢ant per la seua import脿ncia com per la metodologia emprada per l’instructor鈥, en la qual ha destacat 鈥渓’煤s de simuladors d’hemorr脿gies i la recreaci贸 de situacions de perill que van posar a prova l’aprenentatge dels agents鈥.

En aquest monogr脿fic, els agents han pogut, entre altres q眉estions, practicar en l’煤s de torniquets, embenatges t脿ctics, materials hemost脿tics, pegats tor脿cics i altres dispositius dissenyats per a aquestes situacions cr铆tiques.

Per al cap de la Policia Local de Borriana, la formaci贸 resulta necess脿ria per a 鈥渓a progressiva implementaci贸 d’aquest tipus de material, la qual cosa dotar脿 els agents de major operativitat i seguretat que redundar脿 en una major seguretat dels agents i dels ciutadans davant aquesta classe de situacions鈥.

L’alcaldessa de Borriana i responsable de Seguretat, Maria Josep Safont, ha posat en valor el proc茅s formatiu de la Policia Local per a 鈥渕illorar aquest servei tan essencial i b脿sic per a la ciutadania鈥 i ha advocat per la formaci贸 cont铆nua com a “factor clau no sols per a aconseguir l’efica莽 resposta policial, sin贸 tamb茅 per a la consecuci贸 del necessari grau de motivaci贸 dels agents”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.