fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Policia Local de Borriana cursa 50 den煤ncies per infracci贸 en la llibertat de circulaci贸 en els darrers cinc dies

La Policia Local de Borriana cursa 50 den煤ncies per infracci贸 en la llibertat de circulaci贸 en els darrers cinc dies

A m茅s de les den煤ncies, ha identificat 265 persones per a comprovar la realitzaci贸 d’activitats emparades.

La Policia Local de Borriana ha cursat 50 den煤ncies en els darrers cinc dies, per infracci贸 en la llibertat de circulaci贸, per incompliment de les mesures adoptades pel decret d’estat d’alarma vigent per la Covid-19, dins de l’operatiu especial destinat particularment a vigilar despla莽aments de vehicles i persones cap a les zones de segona resid猫ncia de Borriana, especialment en el districte mar铆tim, durant el per铆ode de Setmana Santa i Pasqua.

Sobre este tema, la Policia Local del municipi ha informat que estes xifres de den煤ncies d’infraccions suposen el 58,8 per cent de les efectuades de l’1 al 13 d’abril, que n’han sigut 85, i un 20 per cent del global de 249 des del 17 de mar莽, data d’inici del control de les mesures de l’estat d’alarma, perqu猫 els dos primers dies van ser de car脿cter informatiu.

A m茅s, durant els darrers cinc dies, tamb茅 s’han identificat un total de 265 persones per a comprovar la realitzaci贸 d’activitats emparades per la norma, xifra que representa un 44,7 per cent de les identificacions efectuades durant els 13 primers dies d’abril, que ascendixen a un total de 592 i un 30,4 per cent de les 869 identificacions dutes a terme des del 17 de mar莽.

Aix铆 mateix, del 9 al 13 d’abril, la Policia Local va detenir a una persona per desobeir, presumptament, de manera greu el compliment de les mesures de confinament establides en el Reial decret dictat pel Govern d’Espanya i en total, des del 17 de mar莽, han sigut un total de dues persones detingudes.
Paral路lelament a esta acci贸, efectius la Policia Local han realitzat des del dia 30 d’abril un total de 76 lliuraments de medicaments a domicili, preparats per l’Hospital Universitari de la Plana, per a persones amb malalties greus, dins de la seua activitat de col路laboraci贸 amb els serveis socials i sanitaris en els repartiments de la medicaci贸 hospital脿ria, per a evitar el despla莽ament de les persones malaltes o familiars al centre hospitalari i la seua exposici贸 al contagi de la Covid-19.

Igualment, des d’avui, vuit efectius de la Policia Local en col路laboraci贸 amb la Gu脿rdia Civil, estan repartint mascaretes proporcionades pel Govern d’Espanya en els principals punts d’eixida de la l铆nia d’autobusos del municipi i en l’estaci贸 de Renfe Borriana-Alqueries, entre les persones usu脿ries, treballadors i treballadores que hagen d’usar necess脿riament el transport p煤blic.

Totes les den煤ncies formalitzades seran tramitades per la Subdelegaci贸 del Govern a Castell贸, que en determinar脿 tamb茅 la quantia. Cal recordar que l’import de les multes oscil路la entre 100 i 600 euros en les infraccions lleus, i de 601 a 30.000 euros per a les greus, d’acord amb la Llei org脿nica 4/2015 de protecci贸 de la seguretat ciutadana. Tot aix貌 sense perjudici de la instrucci贸 de dilig猫ncies a les quals pogueren donar lloc.

En l’operatiu de vigil脿ncia per a garantir el compliment de les mesures adoptades pel decret d’estat d’alarma vigent, motivat per l’emerg猫ncia sanit脿ria de la Covid-19, treballen conjuntament en el municipi la Policia Local i la Gu脿rdia Civil i vigilen que la ciutadania de Borriana complisca el confinament i nom茅s isca de les seues cases en les excepcions contemplades, tant a peu com en vehicle, realitzant controls aleatoris a este efecte.

L’煤s de les zones comunes de les propietats privades 茅s incompatible amb el confinament imposat per l’autoritat sanit脿ria, per la qual cosa tampoc 茅s possible l’煤s d’espais com a piscines, instal路lacions esportives comunit脿ries, zones recreatives comunit脿ries encara que siguen privades.

Amb estes mesures les autoritats pretenen continuar millorant la situaci贸 sanit脿ria i evitar nous contagis, amb la finalitat de poder tornar a una normalitat sense risc sanitari al m茅s prompte possible. Durant l’estat d’alarma, la Policia Local es troba sota l’autoritat del Ministeri de l’Interior i participa activament en el sosteniment de les mesures acordades pel Govern de l’Estat.
Des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana i la Policia Local, han recordat als ve茂ns i a les ve茂nes del municipi que s’ha de continuar complint les restriccions de mobilitat i nom茅s eixir en les excepcions contemplades en la normativa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.