fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Policia Local de Borriana programa m茅s controls preventius amb motiu de les tradicionals menjades prenadalenques

La Policia Local de Borriana programa m茅s controls preventius amb motiu de les tradicionals menjades prenadalenques

Despr茅s de finalitzar la campanya de control d’alcohol i drogues al volant que va organitzar dies enrere la Direcci贸 General de Tr脿nsit i a la qual es va adherir la Policia Local de Borriana.

Amb motiu de les tradicionals menjades prenadalenques, la Policia Local de Borriana ja t茅 programats m茅s controls preventius per a contribuir al fet que aquests pr貌xims dies els protagonistes siguen els regals i els retrobaments amb familiars i persones estimades i no els accidents de tr脿nsit amb les conseq眉猫ncies negatives que comporten.
Durant els dies previs a Nadal s贸n habituals els dinars i sopars d’empresa que es realitzen en un ambient festiu. Per aquest motiu, la Policia Local de Borriana apel路la a la responsabilitat dels conductors i les conductores perqu猫 s’organitzen en el transport durant aquests dinars i sopars o b茅 que utilitzen el transport p煤blic amb la finalitat d’evitar accidents i sancions.
Des de la Policia Local es recorda, a m茅s, que no sols els conductors de vehicles de motor i ciclomotors poden ser objecte de controls d’alcohol/drogues, sin贸 que aquestes normes tamb茅 afecten ciclistes i conductors de vehicles de mobilitat personal (VMPs).
Per aquest motiu es recomana l’煤s del transport p煤blic en les diferents modalitats o b茅 la designaci贸 d’un conductor, en els grups d’amics que isquen a divertir-se, perqu猫 s’abstinga de consumir alcohol i aix铆 es garantisca un retorn segur, mesura que no per antiga deixa de ser efectiva.
I 茅s que l鈥檃rribada de les festes i les celebracions del mes de desembre arriben acompanyades, com cada any en el calendari, de les campanyes de prevenci贸 del consum d’alcohol i drogues en els conductors. De fet, ha finalitzat la campanya de control d’alcohol i drogues al volant que va organitzar dies arrere la Direcci贸 General de Tr脿nsit, a la qual es va adherir la Policia Local de Borriana
En aquesta campanya s’han realitzat un total de 249 proves d’alcohol猫mia, amb un resultat negatiu en la gran majoria de casos, excepte en cinc casos en qu猫 va donar resultats positius en detectar en els conductors una taxa d’alcohol superior a la reglament脿ria. En un dels casos, un dels conductors va ser sotm猫s a la prova salival de detecci贸 de drogues en l’organisme, amb el resultat que aquest conductor havia consumit derivats del c脿nnabis (THC).
Cal ressenyar sobre aquest tema que el consum d’alcohol es mesura amb la quantitat d’alcohol en la sang, a trav茅s de la verificaci贸 de l’aire espirat, i nom茅s 茅s sancionable el conductor que excedisca de la taxa reglament脿ria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.