fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Policia Local de Borriana realitza una nova campanya de control de l’煤s del cintur贸 de seguretat i sistemes de retenci贸 infantil

La Policia Local de Borriana realitza una nova campanya de control de l’煤s del cintur贸 de seguretat i sistemes de retenci贸 infantil

La campanya se celebrar脿 els dies 30 de setembre i 6 d’octubre, tant en el nucli urb脿 com en la zona mar铆tima.

La Policia Local de Borriana est脿 duent a terme, entre els dies 30 de setembre i el 6 d’octubre, una nova campanya especial de vigil脿ncia i control sobre l’煤s del cintur贸 de seguretat i sistemes de retenci贸 infantil (SRI), adherint-se a la que a nivell nacional ha impulsat la Direcci贸 General de Tr脿nsit, en el marc del conveni subscrit entre ambdues institucions.

Sobre este tema, el regidor de Seguretat, Javier Gual, ha destacat la “import脿ncia de la conscienciaci贸” i de transmetre “l’efic脿cia” que tenen els sistemes de retenci贸, i tamb茅 de recordar “l’obligatorietat, efectivitat i necessitat del seu 煤s”.

Gual ha incidit en el fet que els cinturons de seguretat i les retencions infantils de seguretat “salven vides” i, encara que est脿 demostrat, “cada any moren centenars de persones que no l’usaven en accidents de tr脿nsit”.

Per aix貌, ha subratllat la transcend猫ncia d’esta campanya amb l’objectiu “d’influir en els conductors i les conductores i ocupants de vehicles que encara no fan 煤s d’este dispositiu de seguretat”, i ha volgut ressaltar la “magn铆fica labor de la policia local de Borriana” en aqueix sentit.

Per part seua, la Policia Local ha explicat que la circulaci贸 en ciutat constitueix el primer dels escenaris en qu猫 el conductor inicia l’adquisici贸 d’h脿bits i costums ra贸 per la qual la campanya es realitzar脿 en vies en qu猫 la vigil脿ncia i el control corresponga a la Policia Local, tant en el nucli urb脿 com en la zona mar铆tima.

La campanya 茅s implementada per efectius integrants de la Unitat de Prevenci贸 (PREVENPOL) de la Policia Local, auxiliats pel Grup Operatiu de Seguretat i de Resposta a les Emerg猫ncies (GSRE) i se centra en vies pr貌ximes a centres educatius de la localitat. A Espanya, els cinturons de seguretat s贸n obligatoris en carretera des de 1974 i en zona urbana des de 1992.

Segons ha indicat la Policia Local, la vigil脿ncia i l’aplicaci贸 de la llei, pel que fa a l’煤s del cintur贸 i sistemes de retenci贸, “s’ha consolidat com un dels m猫todes m茅s efectius per a mantindre i incrementar l’铆ndex d’煤s del cintur贸 entre els ocupants dels vehicles”.

De fet, l’Organitzaci贸 Mundial de la Salut, afirma que el cintur贸 de seguretat 茅s un “dels invents que m茅s vides ha salvat”. A m茅s, ha advertit que un dels objectius de l’Estrat猫gia de Seguretat Vi脿ria 2011-2020 茅s “aconseguir que cap xiquet perda la vida per no anar correctament assegut en una cadira adequada al seu pes i talla”.

Per aix貌, la Policia Local ha recordat que l’煤s de sistemes de retenci贸 homologats, cintur贸 de seguretat i SRI “s’ha demostrat com el sistema de seguretat vi脿ria m茅s senzill, rendible i efica莽, en tota classe de vies i trajectes”.

Esta iniciativa s’emmarca dins de la programaci贸 de les Campanyes i Operacions Especials de vigil脿ncia i control previstes per la DGT per a l’any 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published.