fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Policia Local de Borriana realitzarà cursos preventius en els centres escolars del municipi sobre el problema de la ludopatia

La Policia Local de Borriana realitzarà cursos preventius en els centres escolars del municipi sobre el problema de la ludopatia

A proposta de l’equip de govern municipal davant la preocupació manifestada per mares, pares i docents com a conseqüència de la proliferació de cases d’apostes, tant físiques com virtuals.

La Policia Local de Borriana, a través de la Unitat de Relacions amb la Comunitat Escolar (URCE) i a proposta de l’equip de govern municipal, preveu realitzar cursos sobre el problema de la ludopatia en els centres escolars del municipi, durant este curs escolar 2019/2020 que acaba de començar.

Es tracta de xarrades a l’alumnat perquè coneguen i tinguen consciència sobre el problema de la ludopatia, davant la preocupació manifestada per mares, pares i docents com a conseqüència de la proliferació de cases d’apostes, tant físiques com virtuals, ja que en són moltes les aplicacions que es publiciten en televisió i altres mitjans que exposen els joves a estos riscos.

Segons ha manifestat la Policia Local, els menors constituïxen un col·lectiu “especialment vulnerable” en este tipus d’activitat i tenen “una major probabilitat de patir este tipus de trastorn que constituïx el joc compulsiu, “per les seues característiques i les del joc”.

Amb la finalitat de prevenir estes conductes d’addicció al joc i conscienciar sobre els problemes derivats, la URCE ha contactat amb la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) perquè personal expert en la matèria col·labore en esta tasca preventiva.
Les xarrades als joves seran a càrrec de Pedro Cuesta, psicòleg expert en conductes addictives adscrit a la UPCCA de Borriana i en estos moments s’està elaborant l’agenda perquè els centres educatius que desitgen incorporar esta activitat per al seu alumnat determinen les dates i horaris d’impartició.

Paral·lelament, la Policia Local de Borriana, a través de l’Àrea de Prevenció (Prevenpol) ha augmentat la vigilància a l’entorn d’este tipus d’activitats per a prevenir l’accés dels menors a aquestes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.