fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Policia Local de Borriana tramita 41 denúncies en 11 dies per incompliment de les mesures sanitàries contra la Covid-19

La Policia Local de Borriana tramita 41 denúncies en 11 dies per incompliment de les mesures sanitàries contra la Covid-19

La majoria, quasi el 60% dels butlletins formulats han sigut per excedir el nombre de participants en les reunions socials i familiars.

La Policia Local de Borriana ha formulat des del passat 26 de març, dia en què es va iniciar l’operatiu especial de Setmana Santa i Pasqua, i fins ahir 5 d’abril, un total de 41 butlletins de denúncia per incompliment de la normativa per a la prevenció de l’expansió del coronavirus. El dispositiu especial es prolongarà fins el proper dia 12 d’abril.
Com a resultat d’aquesta tasca en el municipi, fruit de la vigilància del 26 de març al 5 d’abril, la Policia Local ha redactat 41 denúncies, i de les propostes de sanció imposades, la majoria, el 58,5% (24), ho han sigut per participar en reunions de caràcter familiar o social excedint el nombre màxim de participants.

En aquest sentit, cal ressenyar actuacions com la realitzada el divendres dia 2 d’abril al carrer del Bon Succés, on es van formular vuit butlletins de denúncia per aquest motiu, en la qual les persones es trobaven consumint begudes alcohòliques i en estat d’embriaguesa, ometent l’adopció de les més elementals mesures de prevenció per a la propagació de la Covid-19, així com una altra intervenció de les mateixes característiques el dissabte dia 3 d’abril a l’avinguda del Cardenal Tarancon, en aquest cas amb set participants.
La resta de butlletins de denúncia s’han formulat per incomplir l’horari de llibertat de circulació de 22h a 6h, amb 9 butlletins de denúncia, o incomplir l’obligació d’utilitzar mascareta de protecció o l’ús inadequat amb 7 butlletins, i un altre butlletí per incomplir les mesures d’higiene i prevenció, sense suposar risc greu per a la població.
Des de l’inici d’aquest segon estat d’alarma, la Policia Local de Borriana ha formulat fins avui un total de 368 butlletins de denúncia per incompliment de la normativa establida per a evitar la propagació del coronavirus. L’11,14% d’aquestes propostes de sanció s’han formulat en aquesta primera fase de l’operatiu especial de Setmana Santa i Pasqua.
Fins avui s’han formulat 114 butlletins per no usar mascareta o utilitzar-la incorrectament, 137 per incomplir l’horari de llibertat de circulació (de 22h a 6h), 9 per incomplir mesures d’higiene i prevenció, 18 per destinar espais d’algun establiment a activitats o actuacions no permeses.

A més, 84 per participar en reunions de caràcter familiar o social excedint el nombre màxim de participants, 2 per incomplir algun establiment l’horari d’obertura autoritzat, 2 per incomplir el deure d’aïllament o confinament per positiu en Covid, 1 per fumar en espais públics amb l’incompliment de les restriccions imposades per l’Autoritat i 1 per impedir la realització de l’activitat inspectora a agents de l’autoritat.

La Policia Local de Borriana, malgrat que existeix un alt grau de compliment de la normativa preventiva d’expansió de la Covid-19 per part de la ciutadania, continua apel·lant a la responsabilitat de les persones en el seu compliment fins que per les autoritats competents se’n decrete una modificació.
Així mateix, la Policia Local recorda que l’operatiu especial de Pasqua i Setmana Santa es prolongarà fins al dia 12 d’abril, i en el qual participen la Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria (UVIPA) mitjançant la utilització de drons, el Grup de Seguretat i Resposta a les Emergències i l’Àrea de Prevenció (PREVENPOL) de la Policia Local, amb la realització de controls aleatoris de

Leave a Reply

Your email address will not be published.