fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Policia Local de Peníscola atén més 19.000 peticions de serveis en 2016, un 38% més que en 2015

La Policia Local de Peníscola atén més 19.000 peticions de serveis en 2016, un 38% més que en 2015

L’increment més gran s’ha produït en els serveis humanitaris, que s’han quintuplicat pel que fa a l’any anterior

La regidoria de Governació de l’Ajuntament de Peníscola ha fet balanç del total d’actuacions policials dutes a terme en 2016.
Segons el registre de l’activitat policial, el cos local de Policia ha sumat 19.146 atencions, la qual cosa suposa un creixement substancial pel que fa a l’any anterior, que es van registrar 11.777, identificant-se un creixement del 38%.

La majoria d’elles estan relacionades amb la seguretat viària, concretament, en el control rutinari de transport escolar, controls d’alcoholèmia i denúncies per infraccions a la Llei de Seguretat viària.
Quasi 600 controls s’han efectuat relacionats amb les disposicions municipals, com a infraccions a ordenances municipals, com la de convivència o la que regula la publicitat en via pública; així com quasi 900 actuacions relacionades amb la Seguretat Pública, la qual cosa suposa un 10% més que l’any 2015.
La dada que ha registrat un major increment és el relacionat amb els serveis humanitaris, que s’ha multiplicat per cinc pel que fa a l’any anterior, passant de 115 serveis atesos a 527. Es tracta de l’atenció relacionada amb necessitats de persones malaltes, rescats, persones extraviades, incendis domèstics, inundacions, despreniments en obres, etc.

Quant a les actuacions amb menors, de protecció, prevenció de vandalisme o controls d’accés als centres educatius, s’han sumat 390.
Les intervencions amb confiscacions de materials o objectes procedents de la venda fraudulenta sumen al voltant de 1000 intervencions que han resultat en el decomís de més de 9000 articles de “top manta”.
També ha sigut substancial l’increment de serveis atesos relacionats amb objectes perduts, que han passat de 140 a 260, “la qual cosa ens fa concloure, al costat de l’increment dels serveis humanitaris, que la població de fet a Peníscola ha sigut superior en aquest passat any que en els immediats anteriors, gràcies al creixement de l’activitat turística” ha valorat l’Intendent Cap de la Policia Local, Antonio Morejón.

Quant a la col·laboració amb els jutjats, la Policia Local ha realitzat 681 serveis i lloc a disposició judicial a 22 individus, en la seua majoria per causes relacionades amb la seguretat viària.

L’alcalde, Andrés Martínez, ha felicitat a tots i cadascun dels membres del cos de la Policia Local a qui ha catalogat de “professional i diligent”, insistint en “l’esforç que es realitza importantíssim, sobretot, durant els mesos de la temporada turística”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.