fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Policia Local de Peníscola treballa per estrényer el cércol al top manta

La Policia Local de Peníscola treballa per estrényer el cércol al top manta

L’Ajuntament sol·licitarà col·laboració a les administracions superiors per a fer front a la venda fraudulenta, en la pròxima Junta Local de Seguretat.

Amb l’arribada dels turistes a la costa és habitual veure la presència de manteros en els espais de major concurrència. Enguany, malgrat les circumstàncies, no ha sigut una excepció i ja veiem com els embalums plens de roba d’imitació, marroquineria i articles esportius comencen a arribar als passejos marítims de les poblacions costaneres.

“Comencen els primers a arribar de manera gradual i és ara el moment de demostrar-los que a Peníscola no tolerem la venda fraudulenta i que protegim al comerç legal, que pren mesures de protecció i seguretat sanitària i paga els seus impostos” ha explicat l’alcalde, Andrés Martínez.
En estos primers dies de juliol ja es poden veure en alguns venedors en trams del passeig, “així que estem destinant patrulles policials per a evitar que puguen estendre els seus articles, hem d’evitar la venda; una tasca que ens suposa moltíssims esforços materials i humans” ha destacat, enlletgint a les administracions superiors la seua falta de col·laboració i implicació.

“La Guàrdia Civil a penes pot col·laborar uns dies a la setmana en patrulles conjuntes per falta d’efectius i des de la Subdelegació de Govern ens deneguen, 9 mesos després de sol·licitar-ho, emprar policies de paisà per a poder dur a terme intervencions amb major efectivitat; els ajuntaments sols no podem atallar este fenomen que tant perjudica el comerç local” ha assegurat, en l’arrancada d’una campanya turística poc comuna.

En esta línia, el munícipal ha ampliat que els establiments legals compleixen amb estrictes normes de seguretat sanitària, enfront de la venda fraudulenta que no ofereix cap mena de garanties. “Esta campanya estival serà complicada per a tots, els comerços vinculats al turisme veuran reduïts els seus ingressos, amb tota probabilitat, a conseqüència de l’alentiment de l’activitat en el sector; el perjudici addicional que suposa la venda fraudulenta no el podem consentir” ha assegurat.
Per tot això, l’alcalde ha fet una crida a la col·laboració i a la responsabilitat de les instàncies superiors i als cossos i forces de seguretat de l’estat, amb competències en matèria d’estrangeria, “per a poder lluitar contra estes màfies que en estos moments no sols estan posant en risc les economies locals sinó que a més perpetuen un sistema d’explotació cap als propis manters” ha conclòs. En els pròxims dies, l’Ajuntament convocarà una Junta Local de Seguretat per a poder traslladar formalment a totes les instàncies superiors les necessitats de la localitat en matèria de seguretat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.