fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Policia Local de Sagunt intervé en la detenció de 6 presumptes agressors per casos de violència de gènere durant el mes de setembre

La Policia Local de Sagunt intervé en la detenció de 6 presumptes agressors per casos de violència de gènere durant el mes de setembre

La unitat GAD de la Policia Local, juntament amb l’UFAM de la Policia Nacional i l’Àrea d’Igualtat atenen un número important de víctimes.

Durant les últimes setmanes agents de la Policia local de Sagunt han intervingut en la detenció de sis presumptes agressors per casos de violència de gènere en el municipi. La nit del dijous 24 de setembre varen detindre un home, de 28 anys, per agredir presumptament a la seua dona, de 32, en presència de la seua filla de 4 anys. Els fets van ocórrer la nit del passat dijous en el seu domicili. Tan sols un dia més tard, el divendres 25, els agents van procedir a una altra detenció, en este cas la d’un home de 49 anys per agredir a la seua parella de 36 anys, en presència del fill menor de 12 anys.

Per altra banda, durant la nit del diumenge, 27 de setembre, la Policia Local va actuar també per violència de gènere, en un domicili de la localitat. El presumpte agressor, de 36 anys, va colpejar a la víctima, de 41. Després de la intervenció de la Policia Local, l’home va ser detingut per agents del Cos de la Policia Nacional.

Estos tres casos de violència de gènere se sumen a altres detencions realitzades per la Policia Local durant el mes de setembre passat. En concret, en el matí del dia 6 de setembre, la Policia Local va detindre a un home de 53 anys, per agredir a la seua parella de 42 anys, en el seu domicili. L’11 de setembre, es va produir una nova actuació per violència de gènere que es va saldar amb la detenció, per agents de la Policia Nacional, d’un home espanyol de 36 anys per agredir a la seua parella de 33 anys. Així mateix, la vesprada del 12 de setembre, en els voltants d’un supermercat de la localitat, es va procedir a la detenció d’un home de 36 anys per agressió en via pública a la seua parella de 39 anys d’edat.

A més d’estos casos, la setmana passada també es van atendre tres servicis per discussions de parella, després de donar avís els veïns, sense que es comprovara situació de violència de gènere.

Amb tot això, segons la regidora de Policia Local, Natalia Antonino, «és vital la sensibilització i implicació de la societat, en este cas cal donar les gràcies als propis veïns i veïnes perquè la seua ajuda és vital per detectar estos casos. Uns casos que caldria eliminar d’arrel. Ens trobem davant un problema social de màxima prioritat i des de l’administració hem de posar tots els mitjans a l’abast perquè s’erradique».

Cal assenyalar que Sagunt és municipi adherit a la ‘Xarxa de Municipis Protegits conta la Violència de Gènere’. En este sentit l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, va destacar «l’especial implicació, col·laboració i coordinació entre la secció de l’UFAM, la unitat GAD de la Policia local i l’Àrea d’Igualtat per la seua implicació i obstinació a atendre les víctimes i assessorar-les, així com també a la nostra Policia Local per la seua ràpida actuació en estos casos».

A més, des del consistori es recorda que, si alguna dona es troba en una situació d’emergència greu, pot telefonar al Centre Coordinador d’Emergències 112. Si ha sigut víctima d’una agressió i necessita protecció, pot telefonar a la Policia Nacional 091 o 96 267 00 91; a la Policia Local 092 o 96 265 54 84; o a la Guàrdia Civil al 062.

Finalment, si la persona necessita ajuda urgent també pot posar-se en contacte amb el CENTRE DÓNA 24 HORES de la Generalitat Valenciana al 900 580 888, o bé telefonar al 016, ja que la crida no queda registrada en la factura ni en el dispositiu mòbil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.