fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Policia Local d’Onda s’especialitza per a donar respostes més ràpides i un millor servei al ciutadà

La Policia Local d’Onda s’especialitza per a donar respostes més ràpides i un millor servei al ciutadà

L’Ajuntament d’Onda ha informat aquest matí sobre la memòria de la Policia Local del 2016, on s’ha constatat un augment de la resolució de conflictes, en menys temps, fruit d’una formació especialitzada dels agents locals i dels nous i millorats serveis que presta el consistori.

Les dades extretes del document posen de manifest una vegada més l’excel·lent labor que han realitzat els agents de Policia d’Onda, així com una major professionalització de la plantilla, per la qual cosa la regidora de Policia Local de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, els ha donat l’enhorabona. En aquest sentit, ha assenyalat que el Servei Municipal de Mediació Comunitària, impulsat des de la Policia Local i l’àrea de Política Social, “està tenint una gran acollida per part dels ciutadans d’Onda”. Aguilella ha informat que a través d’aquest servei, basat en la prevenció i intervenció dels conflictes veïnals amb problemàtiques variades, s’ha intervingut en 159 casos, dels quals 32 compten amb un seguiment especial. De la mateixa manera ha valorat positivament les últimes dades del Servei d’Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere, fruit d’una millor coordinació durant 2016 amb les Forces de l’Estat i l’adhesió al sistema informàtic conegut com a ‘VIOGEN’, que permet disposar a la Policia Local de més informació i facilita un seguiment individualitzat més complet de les circumstàncies d’aquestes víctimes i de l’evolució del risc en què es troben.

Per a poder oferir aquests i altres serveis, Aguilella ha explicat que els agents estan rebent una formació continuada i específica. Durant el 2016, han realitzat 153 cursos amb un total de 3.412 hores de formació. D’aquesta manera, l’Ajuntament compta amb una plantilla formada i actualitzada en legislació, així com especialitzada en distintes matèries, la qual cosa permet oferir uns millors serveis i de major qualitat als ciutadans d’Onda. En aquesta línia, Aguilella ha explicat que des de l’Ajuntament “es promou una formació permanent de tots els agents a fi de dotar a la plantilla de major professionalitat, donant resposta a les constants sol·licituds i requeriments dels veïns, que canvien igual que la nostra societat”.

La tinent d’alcalde ha valorat de forma molt positiva la implicació dels agents de Policia amb el municipi per “traslladar les anomalies que detecten a Onda. Aquests registres, junt amb els avisos dels ciutadans, permeten una millor atenció i manteniment de la ciutat”. De fet, durant l’any 2016 s’ha produït un augment d’avisos dels veïns, que “deixa patent la col·laboració, la conscienciació i la implicació cada vegada major dels nostres veïns i veïnes per millorar la ciutat”, ha concretat Aguilella, referint-se als 1.156 avisos rebuts en 2016 enfront dels 824 de l’any 2014. Finalment, Aguilella ha ressaltat l’augment de les ajudes prestades als veïns. “Enfront de les 593 de l’any 2014, enguany han sigut 728. Unes ajudes que van des d’assistència a menors i a persones majors, o a la mediació veïnal, la qual hem fet referència anteriorment”, ha informat la regidora de Policia.

Per la seva banda, l’Intendent Principal Cap de la Policia Local, Miguel Ángel Izquierdo, ha assegurat que “s’està seguint el camí correcte pel que fa a la gestió, direcció i organització de la Policia”, alhora que “s’aposta per l’especialització”, en forma d’unitats específiques de la Policia d’Onda. En aquesta línia, Izquierdo ha explicat que “estan proporcionant resultats ressenyables”. Segons Izquierdo, la Unitat Ciclista, en referència a la seua proximitat; VIOGEN, per la proximitat amb les víctimes; o inclús la Unitat Canina, que participa en aquelles actuacions relacionades amb la prevenció del consum d’estupefaents en centres escolars i llocs públics, fan que el camí que s’ha de seguir siga el que estem traçant, amb l’únic fi de proporcionar seguretat als nostres veïns i que això es traduïsca en una millora en la seua qualitat de vida”.

A més, Izquierdo ha afirmat que “seguim amb un canvi important pel que fa al model policial, projecte i línies estratègiques, amb una concepció basada en la prevenció i a entendre la Policia Local com un cos proactiu i amb ferramentes de resposta policial tendents a la mediació i propera als seus veïns. Tot això suposa un punt d’inflexió en la manera de gestionar la seguretat publica i el benestar de la ciutadania”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.