fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Policia Local d’Utiel es forma per a la realització de proves de drogues

La Policia Local d’Utiel es forma per a la realització de proves de drogues

El curs organitzat per IVASPE ha comptat amb la participació de 23 agents de la província de València.

23 agents de la Policia Local de la província de València, principalment d’Utiel, participaven en el curs “Drogues i alcohol en la conducció” impartit del 16 al 22 de setembre en les dependències de la Policia Local d’Utiel.

El curs, organitzat per l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) es dividia en mòduls teòrics i pràctics sobre la detecció del consum d’alcohol i drogues en la conducció.
Agents del cos de policia d’Utiel, Requena, Montroi, Setaigües i Montserrat han assistit a 25 hores de formació en les quals han après a detectar els símptomes propis del consum d’alcohol i drogues i a emprar els dispositius que determinen la presència en l’organisme de diferents tipus de substàncies estupefaents mitjançant una anàlisi d’una mostra de saliva.

La saliva, a diferència de la sang o l’orina, proporciona un diagnòstic ràpid del consum de la substància, sense ser necessària la utilització d’equips o personal sanitari.

Si el resultat de la prova és positiu, es treu una segona mostra que es porta a un laboratori homologat per a fer l’anàlisi detallada i certificar o descartar este positiu.

Dins de la formació que han rebut els agents locals, s’ha inclòs una part pràctica amb la realització de diversos controls de drogues a conductors de vehicles en diferents zones del nucli urbà d’Utiel. Amb esta formació, el cos de la Policia Local adquirix els coneixements necessaris per a augmentar la seguretat del trànsit rodat en el municipi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.