fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Policia Local d’Utiel es forma per a la realitzaci贸 de proves de drogues

La Policia Local d’Utiel es forma per a la realitzaci贸 de proves de drogues

El curs organitzat per IVASPE ha comptat amb la participaci贸 de 23 agents de la prov铆ncia de Val猫ncia.

23 agents de la Policia Local de la prov铆ncia de Val猫ncia, principalment d’Utiel, participaven en el curs “Drogues i alcohol en la conducci贸” impartit del 16 al 22 de setembre en les depend猫ncies de la Policia Local d’Utiel.

El curs, organitzat per l’Institut Valenci脿 de Seguretat P煤blica i Emerg猫ncies (IVASPE) es dividia en m貌duls te貌rics i pr脿ctics sobre la detecci贸 del consum d’alcohol i drogues en la conducci贸.
Agents del cos de policia d’Utiel, Requena, Montroi, Setaig眉es i Montserrat han assistit a 25 hores de formaci贸 en les quals han apr猫s a detectar els s铆mptomes propis del consum d’alcohol i drogues i a emprar els dispositius que determinen la pres猫ncia en l’organisme de diferents tipus de subst脿ncies estupefaents mitjan莽ant una an脿lisi d’una mostra de saliva.

La saliva, a difer猫ncia de la sang o l’orina, proporciona un diagn貌stic r脿pid del consum de la subst脿ncia, sense ser necess脿ria la utilitzaci贸 d’equips o personal sanitari.

Si el resultat de la prova 茅s positiu, es treu una segona mostra que es porta a un laboratori homologat per a fer l’an脿lisi detallada i certificar o descartar este positiu.

Dins de la formaci贸 que han rebut els agents locals, s’ha incl貌s una part pr脿ctica amb la realitzaci贸 de diversos controls de drogues a conductors de vehicles en diferents zones del nucli urb脿 d’Utiel. Amb esta formaci贸, el cos de la Policia Local adquirix els coneixements necessaris per a augmentar la seguretat del tr脿nsit rodat en el municipi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.