fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Policia Local indaga sobre l’aband贸 de voluminosos en via p煤blica i en els contenidors a Borriana

La Policia Local indaga sobre l’aband贸 de voluminosos en via p煤blica i en els contenidors a Borriana

Deixar o tirar deixalles est脿 considerat per les ordenances municipals una falta greu que comporta una multa de 600 a 30.000 euros.

La Policia Local est脿 realitzant les indagacions pertinents sobre l’aband贸 de voluminosos en la via p煤blica i en els contenidors, per la qual cosa no es retiren immediatament, sin贸 que s’estan precintant a manera d’av铆s amb una cinta groga, mentre es realitzen les recerques oportunes per a descobrir la persona o persones que han realitzat la infracci贸, segons ha manifestat el regidor de Serveis P煤blics, Vicente Aparisi.

“S’ha detectat un nou repunt a la ciutat de deixalles de voluminosos abandonats al carrer”, ha assegurat Aparisi, qui ha precisat que, per aix貌, l’equip de govern ha sol路licitat a la Policia Local del municipi que intensifique les investigacions per a multar les persones responsables de les infraccions, perqu猫 l’incompliment de l’ordenan莽a de conviv猫ncia ciutadana es penalitza amb sancions econ貌miques.

El responsable municipal de l’脿rea de Serveis P煤blics ha reiterat que abandonar, deixar o tirar estris est脿 considerat segons les ordenances municipals “una falta greu que comporta una multa de 600 a 30.000 euros”. Una mesura que va destinada a corregir “conductes inc铆viques en la ciutadania” i que “lamentablement han crescut en les 煤ltimes setmanes”, ha deplorat.

El regidor ha apel路lat, una vegada m茅s, a la “responsabilitat ciutadana”, per貌 tamb茅 ha optat per mesures dissuasives, per la qual cosa la Policia Local ha intensificat la cerca i aplicar脿 sancions econ貌miques a les persones infractores.

Sobre aquest tema, Vicente Aparisi ha incidit en la “import脿ncia” que la ciutadania es consciencie de la “transcend猫ncia del reciclatge en tots els seus vessants”, per a evitar “la proliferaci贸 de residus abandonats en la via p煤blica, que perjudiquen el conjunt de la ciutadania i donen una imatge de Borriana que no es mereix el conjunt de la poblaci贸”.

Aparisi ha atribu茂t la causa de l’augment a “la deixadesa o la comoditat” perqu猫 l’Ajuntament facilita els mitjans amb la recollida gratu茂ta tots els dimarts i dijous previ av铆s telef貌nic. A m茅s ha indicat que la retirada d’aquests grans deixalles”encareix el sistema de recollida municipal i el complica”.

El regidor de Via P煤blica ha posat l’accent que “els mobles, electrodom猫stics i estris que sobren en una casa tamb茅 sobren al carrer” i ha indicat que s’han de portar a l’Ecoparc municipal, o respectar els dies, horaris marcats i condicions per a depositar este tipus d’objectes”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.