fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La reforma del carrer Santa Quit猫ria absorbir脿 60.000 euros dels pressupostos participatius d’Almassora

La reforma del carrer Santa Quit猫ria absorbir脿 60.000 euros dels pressupostos participatius d’Almassora

L’obra, que arrancar脿 despr茅s de l’estiu, suposa el 60% de fons per a eliminar barreres.

L’Ajuntament d’Almassora reformar脿 esta tardor el carrer Sant Quit猫ria, abans l’Alcora, amb 60.000 euros dels 100.000 destinats a millorar les condicions d’accessibilitat i voreres. La regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, ha confirmat que l’actuaci贸 en esta via principal de la localitat copar脿 el 60% de la partida triada per votaci贸 popular per a eliminar barreres arquitect貌niques i m茅s d’un ter莽 del c貌mput total dels pressupostos participatius.

Cal recordar que enguany els fons destinats a pressupostos participatius han passat de 100.000 euros a 175.000 euros, distribu茂ts entre accessibilitat i voreres (100.000 euros) i inversions (75.000). En el primer cas, l’equip de govern ha decidit reservar la major part dels fons a les rebaixes de les voreres i l’eliminaci贸 de vorades en un carrer que vulnera la normativa urban铆stica en dificultar el tr脿nsit de cadires de rodes i carros de beb猫.

Els t猫cnics municipals s贸n els encarregats de dissenyar el projecte que eliminar脿 la b脿scula de camions per a reposar la vorera i donar-li continu茂tat en la part situada m茅s a l’oest, coincidint amb la parada d’autob煤s urb脿. L’actuaci贸 comen莽ar脿 en eixe punt i s’estendr脿 en l’entorn en aquelles vorades que estiguen m茅s danyats o suposen un obstacle per als usuaris, tal com van reclamar els votants en els pressupostos participatius.

El 40% restant dels fons destinats a accessibilitat est脿 inscrit en el pla de renovaci贸 de voreres de la platja. Aix铆, el districte mar铆tim rebr脿 una injecci贸 de 40.000 euros en aquells vials que incomplisquen la normativa. “Tant en el nucli urb脿 com en la costa, estem parlant de carrers que no s’ajusten als par脿metres que marquen les lleis urban铆stiques i que hem d’anar modificant a mesura que ens ho permeta el pressupost”, segons ha assenyalat l’edil de l’脿rea.

Al temps, l’equip de govern atendr脿 la votaci贸 ciutadana pr猫via a la confecci贸 del pressupost de 2017 i que va centrar en la platja i el carrer Sant Quit猫ria el major nombre de peticions per a millorar els vials, seguits de la renovaci贸 de voreres al voltant de la pla莽a Bot脿nic Calduch.

L’adequaci贸 de l’antic carrer l’Alcora coincideix amb la reforma de la seua paral路lela, el carrer Sant Jaume, la segona fase del qual de les sis en qu猫 est脿 dividida t茅 un pressupost de 230.000 euros. Aconseguir l’equador de la intervenci贸 suposar脿 un desemborsament de 110.000 euros per a l’execuci贸 de la millora entre els carrers Dos de Maig i Mare de D茅u de Gr脿cia. Una vegada convertit en bulevard, el vial incorporar脿 via ciclista i connectar脿 amb Boqueres i els accessos a Castell贸 i Borriana en el futur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.