fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Regidoria de Medi Ambient inicia el servei de recollida d’oli domèstic usat en Vinaròs

La Regidoria de Medi Ambient inicia el servei de recollida d’oli domèstic usat en Vinaròs

L’oli abocat incontroladament és un residu contaminant.

Actualment, la majoria d’oli vegetal que generem a les nostres cuines s’aboca a l’aigüera, a la tassa del vàter o a les escombraries. Aquest oli pot causar problemes d’obturació de les canonades i dificulta i encareix el procés de depuració de les aigües residuals.

Recollida i aprofitament de l’oli vegetal domèstic
Actualment, les noves tecnologies permeten la transformació d’aquest oli en biodièsel. El biodièsel és un combustible per a motors dièsel que té les mateixes propietats que el gasoil convencional, però fet a partir d’olis vegetals. El biodièsel té molts avantatges: contamina menys que el gasoil tradicional, ja que es degrada de manera totalment natural, i no emet CO2.

Com reciclar l’oli?
Amb l’ajuda de l’embut, que es podrà recollir gratuïtament a l’Oficina de Turisme, només cal recollir l’oli de fregir en una botella de plàstic, intentant evitar al màxim la presència d’impureses o restes d’aliments.
Un cop està la botella plena, es tanca i es diposita en qualsevol dels contenidors de recollida d’oli que hi ha distribuïts a la via pública. Els contenidors es troben situats en les següents ubicacions:
– Av. Llibertat (front CEIP Misericòrdia)
– Av. Tarragona (front CEIP Sant Sebastià)
– Av. Leopold Querol (front CEIP Jaume I)
– C. Iecla (front CEIP Manuel Foguet)
– Mercat municipal

El regidor de Medi Ambient, Jordi Moliner, ha manifestat la intenció d’ampliar el nombre de contenidors per tal de facilitar al màxim a la ciutadania el reciclatge d’aquest residu. Així mateix, també ha indicat que està prevista la realització de xerrades informatives en els centres escolars per a sensibilitzar a l’alumnat sobre els beneficis ambientals del reciclatge de l’oli i com fer ús del servei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.