fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Regidoria de Memòria Històrica regala exemplars de la guia didàctica Memoria y viñetas. La Memoria Histórica en el aula a través del cómic als centres de Secundària del municipi

La Regidoria de Memòria Històrica regala exemplars de la guia didàctica Memoria y viñetas. La Memoria Histórica en el aula a través del cómic als centres de Secundària del municipi

L’obra està destinada al professorat d’Història i utilitza el còmic com a recurs didàctic per a l’aprenentatge i la conscienciació de l’alumnat en matèria de Memòria Històrica.

La Regidoria de Memòria Històrica ha regalat exemplars de Memoria y viñetas. La Memoria Histórica en el aula a través del cómic als centres de Secundària del municipi. Es tracta d’una guia didàctica destinada al professorat d’Història que utilitza la disciplina de la il·lustració com a recurs didàctic perquè, a través de l’obra, l’alumnat aprenga i es consciencie en matèria de Memòria Històrica.

Esta guia, editada per l’Editorial Desfiladero, s’ha presentat en un acte dirigit al personal educador i que ha comptat amb la presència del delegat de Memòria Històrica i Democràtica, Guillermo Sampedro, i un dels editors d’este volum: Pablo Herranz, escriptor, guionista i divulgador especialitzat en còmic europeu.

Guillermo Sampedro ha indicat que «esta iniciativa forma part de la doble estratègia que té l’Ajuntament, a través de les regidories de Memòria Històrica i de Joventut» per donar a conéixer «eixe passat que ha estat amagat i oblidat, i recuperar la memòria històrica i democràtica com a acte de justícia i de dignitat», d’una banda, i «l’aposta pel còmic com a eina tant de diversió com de reflexió i educativa», per altra.

«El món del còmic és una eina d’aprenentatge brutal, pel seu llenguatge més atractiu per a la gent jove i per la seua versatilitat», ha manifestat l’edil. «Des de la Regidoria de Joventut fem una aposta important per este nové art amb el Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana, l’Splash, o els cursos i tallers de vinyetes i còmics que fem en el Casal Jove», ha afegit.

Esta unitat didàctica treballa amb les principals novel·les gràfiques que tracten des de la II República o la Guerra Civil fins al franquisme i la seua repressió, incloent tres dels millors treballs en este tema com Los Surcos del Azar, de Paco Roca, El arte de volar, de Kim i Antonio Altarriba, o la trilogia del Doctor Uriel, del dibuixant establit a Sagunt Sento Llobell.

Leave a Reply

Your email address will not be published.