fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La regidoria de Participació de l’Ajuntament de Peníscola crea el Consell General Consultiu de la Ciutadania

La regidoria de Participació de l’Ajuntament de Peníscola crea el Consell General Consultiu de la Ciutadania

En ell es tractaran qüestions d’interès general en les quals el consistori sol·licitarà l’opinió dels veïns; com, per exemple, el procediment d’elaboració dels Pressupostos Participatius

L’àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Peníscola, en coordinació amb la resta d’àrees de gestió municipals, ha proposat la creació del Consell General Consultiu de la Ciutadania.
Aquest respon a la necessitat de generar un espai de debat i participació sobre qüestions d’interès general, que afecten o interessen als diferents col·lectius.

“L’agilitat que presenten els consells sectorials que ja funcionen és precisament el que els fa útils, amb cada sector tractem els temes del seu interès i que requereixen coordinació entre entitats; no obstant això, comptar amb un òrgan que aglutine les diferents àrees serà d’utilitat per a tractar temes d’interès general i és una necessitat que cobrim amb la creació d’aquest nou Consell ciutadà” ha explicat la regidora de l’àrea, Raquel París.
Temes com l’elaboració dels Pressupostos Participatius, informació enfront de noves normatives i lleis o la coordinació enfront de situacions d’emergència, es tractaran en aquest fòrum que estarà integrat per entitats, associacions veïnals i representants de tots els àmbits de la societat civil en la localitat.

A Peníscola existeixen ja diversos consells de participació, concretament, el consell d’esports (des del 2008), el consell local de comerç (des del 2011) i el consell sectorial de turisme (des del 2015, després de la dissolució del Patronat Municipal), el Consell de Cultura (2016), així com el Consell Agrari.
La regidora ha anunciat que enguany se sumarà també als existents, el nou Consell de Turisme Familiar, que es coordinarà amb la regidoria de l’àrea.

“L’objectiu és que la participació, a més de disposar d’un marc legal com a garantia després de la recent aprovació de la nova ordenança impulsada per aquest equip de govern, articule espais de debat i participació efectiva per a tots” ha assegurat la regidora, recordant que són “fòrums dinàmics, que es reunen de forma periòdica integrat als portaveus dels grups polítics municipals”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.