fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Regidoria de Sanitat de Vila-real reforça el tractament contra els mosquits per a prevenir les plagues

La Regidoria de Sanitat de Vila-real reforça el tractament contra els mosquits per a prevenir les plagues

L’objectiu és prevenir les plagues durant tot l’any i, especialment, de cara a l’arribada de les altes temperatures.

La regidora de l’àrea, Silvia Gómez, ha supervisat els nous treballs iniciats recentment de la mà de l’empresa responsable de la gestió de l’aigua a la ciutat, FACSA, que s’ha encarregat de netejar a fons els embornals, començant per la zona centre de la ciutat.

Després de la neteja s’ha procedit a iniciar el tractament, que podria considerar-se una continuació de les diferents intervencions que es realitzen al llarg de l’any per a mantenir sota control a este insecte. Gómez recorda que “el nostre Pla de control de plagues de mosquits funciona des de fa temps i serveix per a coordinar els diferents departaments municipals implicats, així com per a reforçar les tasques de prevenció”.

L’objectiu és evitar, a mitjà i llarg termini episodis com els viscuts en alguns moments de l’estiu, “no només a Vila-real, sinó en molts altres municipis del nostre entorn”. Per este motiu, destaca com un fet “molt important” la recent aprovació per unanimitat al Ple per a concedir a la Diputació de Castelló l’autorització per al control i prevenció de plagues de mosquits en el terme municipal.
“Era una reivindicació de Vila-real i molts altres municipis durant anys, ja que és este ens supramunicipal qui ha de coordinar els esforços per a garantir una major efectivitat, ja que els mosquits no entenen de fronteres”, explica.

A més, recorda que a Vila-real “estem fent un important esforç en prevenció, amb l’aplicació de tractaments de manera contínua, xarrades formatives i coordinació amb diferents departaments i entitats, demostrant que el tema dels mosquits ens preocupa i ens ocupa” i posa de manifest la importància d’actuar com s’està fent “aplicant larvicides en embornals després de la seua neteja, ja que és molt més efectiu i d’esta manera ja estem preparats per a qualsevol situació”.

Finalment, Gómez apunta que “des de la Regidoria de Sanitat, i de la mà de l’empresa adjudicatària del contracte, continuarem procedint amb els tractaments de control de les plagues, com sempre hem fet” i ha demanat, novament, col·laboració ciutadana, especialment a aquelles persones que tinguen parcel·les, perquè estiguen pendents de qualsevol canvi. “Molts focus tenen el seu origen en parcel·les privades en les quals l’Ajuntament, legalment, no pot actuar. És important que els propietaris seguisquen una sèrie de pautes preventives, però també que la ciutadania es pose en contacte de manera oficial amb la Regidoria de Sanitat, a través d’instància, telèfon o correu electrònic, per a notificar-nos els focus que detecten. Només així podrem o bé actuar o bé reclamar als propietaris que actuen”, conclou l’edil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.