fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La regidoria d’Ocupaci贸 i Inserci贸 Laboral visita els horts socials de Llombai

La regidoria d’Ocupaci贸 i Inserci贸 Laboral visita els horts socials de Llombai

L’encontre amb alguns dels usuaris dels horts serveix per estudiar futures accions per millorar i ampliar la capacitat productiva i l’aprofitament dels productes conreats.

El funcionament dels Horts Socials de Borriana situats a la partida de Llombai est脿 sent 貌ptim per a la vintena de fam铆lies que ara mateix se n’ocupen d’explotar-los per al propi abastiment de verdures i hortalisses. Aix铆 ho va poder comprovar una representaci贸 de la regidoria encarregada de la Inserci贸 Laboral, que despr茅s de confirmar el bon estat de les vint parcel路les que ara mateix s’estan aprofitant despr茅s de la cessi贸 de terres que en el seu moment van acordar amb C脿ritas Diocesana de Borriana. La visita ha servit, a m茅s, per tal de comentar directament amb algun dels actuals usuaris dels horts el futur m茅s pr貌xim de unes instal路lacions que es pretenen ampliar per tal que els productors actuals en puguen treure un major benefici a les hores dedicades a plantar, regar o conrear els diferents productes d’horta que ara mateix s’estan produint en els horts socials.

Aix铆, la regidora Inma Carda ha estat acompanyada pel t猫cnic pertanyent al Pacte per l’Ocupaci贸, Gerardo Xiva, per tal d’analitzar l’estat actual dels horts i comen莽ar a estudiar diferents possibilitats que ajudarien a optimitzar la producci贸 de verdures i hortalisses, a m茅s d’intentar que els usuaris que avui treballen per l’autoabastiment en puguen treure un major r猫dit de cara al futur. Cal recordar que el projecte dels Horts Socials neix de la col路laboraci贸 entre el consistori i C谩ritas, amb l’objectiu d’intentar millorar alguns aspectes de la vida quotidiana de fins a 19 fam铆lies amb escassos recursos per poder obtindre productes de primera necessitat.

Tal i com han pogut traslladara els t猫cnics i la regidora als usuaris que avui mateix continuaven en les seues labors de plantaci贸 i reg de diferents esp猫cies, existeixen diverses possibilitats que servirien per optimitzar la producci贸. El tancament de contractes comercials amb empreses dedicades a subministrar aliments a diferents centres p煤blics 茅s una de les opcions que s’estan barallant. A m茅s, tamb茅 s’estudiar脿 de cara als propers mesos l’ampliaci贸 de la zona per plantar tot tipus de verdures i hortalisses per tal de poder entrar a formar part de projectes com el de 鈥淧roducte Local Km 0鈥 que en els darrers anys s’est脿 encarregant de gestionar de formar justa la comercialitzaci贸 de productes conreats o elaborats a ciutats com Borriana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.