fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La remodelaci贸 del Raval per a crear una zona infantil, la m茅s votada en els Pressupostos Participatius d’Onda

La remodelaci贸 del Raval per a crear una zona infantil, la m茅s votada en els Pressupostos Participatius d’Onda

Un aparcament al carrer Ludiente i acondicionar l’entrada de la Cova de l’Algespar s贸n els altres dos projectes que m茅s suports han obtingut.

El proc茅s de votaci贸 de les propostes per als Pressupostos Participatius que ha engegat l’Ajuntament d’Onda ha concl貌s. Una vegada efectuat el recompte, la proposta per a la remodelaci贸 del Raval de Sant Josep, eliminant l’Espai Cultural i instal路lant jocs infantils ha sigut la m茅s votada amb 93 vots, seguida per l’engegada d’un aparcament en superf铆cie en un solar del carrer Ludiente, amb 69 vots, i acondicionar l’entrada de la Cova de l’Algespar com a espai de mem貌ria hist貌rica, amb 34 vots. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha mostrat la seua satisfacci贸 amb “com s’ha desenvolupat el proc茅s. Des de l’inici de legislatura hem apostat per la participaci贸 ciutadana i per construir la ciutat entre totes i tots, per a莽貌 vam engegar estos Pressupostos Participatius, que ara conclouen la quarta edici贸, en els quals la ciutadania decideix quins projectes s贸n prioritaris per al bon desenvolupament de la ciutat”.

Aix铆, m茅s de 300 vots s’han arreplegat entre els que van passar la primera fase. Cal recordar que durant el mes d’octubre es van arreplegar i van valorar estos projectes per a millorar la ciutat. Durant les 煤ltimes setmanes i fins al 18 de novembre, va comen莽ar la tercera i 煤ltima part del proc茅s, on els ve茂ns han pogut decidir, ordenant definitivament les propostes segons les seues prefer猫ncies o prioritats. Ara, despr茅s de comprovar els vots rebuts i descartar els nuls o no v脿lids, solament falta dur a terme totes aquelles propostes que puguen realitzar-se amb la quantitat pressupostada per a inversions dels pressupostos participatius. Aix铆, la ciutadania ha triat entre: Construir WC p煤blics; canviar el pati de butaques del Teatre M貌naco; fer inversions en accessibilitat; reformar la pla莽a d’Espanya; crear una zona canina; reformar el parc de la Panderola; instal路lar en Artesa mobiliari de gim脿stica per a majors i les tres que finalment han sigut les m茅s votades.

L’alcalde recorda que “amb este proc茅s, que sorgeix de la necessitat de consultar als ciutadans, es torna a complir amb un dels punts inclosos en el programa de govern dels socialistes i de les accions priorit脿ries que es van acordar en el pacte d’investidura amb Onda S铆 Se Puede, Comprom铆s i Esquerra Unida” i afig que “seguirem endavant amb processos participatius per a altres decisions importants com els projectes que iniciarem gr脿cies als Fons Feder de la Uni贸 Europea que es van aconseguir a trav茅s de l’Estrat猫gia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible i Integrada (EDUSI) que elaborem en el 2015”. Per la seua banda, el portaveu de OSSP, Manuel Escrig, ha destacat que “trenquem amb la l貌gica verticalista, que la pol铆tica es fa des d’a dalt. La participaci贸 ciutadana 茅s el cor i el motor b脿sic de la transformaci贸 pol铆tica que la nostra ciutat necessita i amb este proc茅s, la ciutadania puga prendre decisions directes sobre els assumptes que l’afecten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.