fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La residència de la tercera edat d’Almassora combat el risc de caigudes amb exercicis adaptats

La residència de la tercera edat d’Almassora combat el risc de caigudes amb exercicis adaptats

Els ancians treballen l’equilibri, la coordinació i la força muscular guiats per un tècnic esportiu

La residència de la tercera edat d’Almassora posa a la disposició dels usuaris un programa de prevenció de caigudes basat en la realització d’exercicis que fomenten la coordinació, la força muscular i l’equilibri. Les sessions s’adapten a les característiques físiques i cognitives dels ancians, amb l’objectiu de potenciar la seua seguretat a l’hora de desplaçar-se i detenir la deterioració associada a l’edat.

Un tècnic esportiu de la fundació internacional Siel Bleu dirigeix les activitats, a les quals acudeixen setmanalment un grup de 15 ancians. “L’èxit de la teràpia- expliquen des de l’entitat- radica en el caràcter lúdic de les sessions i en el paper socialitzador que aquestes tenen per als usuaris”. “Intentem que, durant la classe i en la mesura de les seues possibilitats, es desplacen sense utilitzar elements de suport, una cosa que també fomenta l’autoestima”, assegura el tècnic responsable de les sessions del centre d’Almassora, Josep Cotano.

Les sessions comencen amb exercicis d’escalfament, després de les quals els ancians han de completar una sèrie de circuits d’obstacles, sempre ajudats pel professional. Durant l’activitat, els usuaris intercanvien impressions i “s’animen uns a uns altres i celebren haver pogut culminar les proves”, informa Cotano.

Des de la direcció del geriàtric destaquen que, abans de l’engegada del programa, un equip multidisciplinari selecciona als ancians l’estat físic dels quals els permet participar. “Els resultats que obtenim gràcies a aquests exercicis són de gran ajuda per als usuaris i per als professionals que cuiden d’ells, ja que els permeten posar-se en peus i mantenir l’equilibri i tot açò facilita les tasques del dia a dia”, confirma la directora del centre, Eugenia Gómez.

Per la seua banda, la regidora de Sanitat i Serveis Socials, Diana Belliure, ha posat de manifest l’aposta que l’equip de govern fa per teràpies que contribuïsquen a fomentar el benestar de les persones grans.

Leave a Reply

Your email address will not be published.