fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La seguretat en la platja és una prioritat a l’estiu a Castelló

La seguretat en la platja és una prioritat a l’estiu a Castelló

El servei de socorrisme i salvament de Castelló ha realitzat 193 assistències al juny i juliol, un 40% menys que l’any anterior.

Set torres de socorrisme serveixen per a vetlar per la seguretat en el bany en els més de 4 quilòmetres de platja del litoral Castelló. El servei municipal de socorrisme i salvament treballa durant quatre mesos de manera ininterrompuda, de l’1 de juny al 30 de setembre, perquè els milers de banyistes que diàriament acudeixen a les platges del Pinar, Gurugú i Serradal puguen gaudir del mar.

Les estadístiques revelen que, de moment, l’estiu està sent més tranquil per a l’equip de socorrisme i salvament en platges, integrat per un cap de platja, 13 socorristes, un patró, un tècnic d’emergències sanitàries, 4 postes, 7 torres de salvament, una embarcació i una UCI mòbil.

Al juny i juliol s’han realitzat 193 assistències en primers auxilis per picades d’aranya o medusa, cremades, dolors o pues d’eriçó de mar, entre altres. Es tracta d’un 40% menys d’incidències que en 2017. De moment, solament hi ha hagut dos contratemps remarcables, un atac epilèptic patit per un xiquet de 5 anys que va ser traslladat a l’Hospital General i el rescat de dos xiquets de 8 i 11 anys que tenien problemes per a eixir de l’aigua pels forts corrents.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, s’ha desplaçat fins a la posta de la platja del Serradal al costat del sergent de Bombers i responsable de Protecció Civil, Antonio Costa, per a subratllar el treball essencial que realitzen per a vetlar per la seguretat dels castellonencs i visitants que acudeixen a les platges del Pinar, Gurugú i Serradal i per a atendre amb la màxima professionalitat qualsevol incidència que succeïsca.

Lorenzo ha elogiat esta labor en primers auxilis i salvament. “Presteu servei a la ciutadania dins d’una àrea més global com és la de Seguretat Ciutadana”, ha subratllat el regidor, que també ha destacat el treball de la Policia Local per a abundar en una major seguretat en el nostre litoral. L’edil també s’ha interessat pel grau de col·laboració dels banyistes amb els integrants del servei de socorrisme i salvament en platges, que han destacat la cooperació que estan rebent.

D’esta manera, l’edil de Seguretat Pública també ha assenyalat que des de l’Ajuntament de Castelló “es valora com a essencial este servei de socorrisme, ja que és una prioritat durant les vacances estivals”. Finalment, Lorenzo ha recordat que, a més, en cas d’algun problema seriós, “no dubten a contactar amb la Policia Local, els qui estan sempre disposats a ajudar”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.